ПРАЦІВНИКИ КАФЕДРИ

Ткаченко Наталія Андріївна

д-р техн. наук, професор, завідувач кафедри

Сфера наукових інтересів:

Розробка науково-технічних основ технологій молочних та емульсійних жирових продуктів функціонального призначення, біотехнологій молочних продуктів оздоровчого призначення з використанням симбіотичних комплексів, технологій пробіотичних молочних продуктів з подовженим терміном зберігання, молочних продуктів спеціального призначення, технологій нових косметичних засобів.

Член спеціалізованих вчених рад:

1) Д 64.050.05 при Національному технологічному університеті «Харківський політехнічний інститут»

2) Д 41.088.02 при Одеській національній академії харчових технологій

Контактна інформація: сторінка fb

nataliya.n2013@gmail.com, тел.: (048) 712-40-45

Чагаровський Олександр Петрович

д-р техн. наук, професор кафедри, заслужений діяч науки і техніки України, академік Української академії аграрних наук.

Сфера наукових інтересів:

Розробка технологій кисломолочних продуктів з подовженим терміном зберігання, біо-продуктів, органічних продуктів, продуктів функціонального призначення, нових видів сирів з високою температурою 2-го нагрівання.

Чабанова Оксана Борисівна

канд. техн. наук, доцент кафедри

Сфера наукових інтересів:

розробка та удосконалення технологій сушіння молочної і рослинної сировини, технологій харчового казеїну та казеїнатів, технологій сироваткових і молочно-сироваткових продуктів.

Контактна інформація: oksana-chabanova17@ukr.net

Дец Надія Олександрівна

канд. техн. наук, доцент кафедри, директор навчального центру організації освітнього процесу

Сфера наукових інтересів:

Розробка технологій кисломолочних продуктів для харчування людей, хворих на цукровий діабет, розробка технологій олійно-жирових продуктів спеціального призначення, розробка технологій молочних продуктів для вагітних.

Контактна інформація: сторінка fb ndets@onaft.edu.ua

Кручек Оксана Анатоліївна

канд. техн. наук, доцент кафедри, начальник відділу контроля якості і сертифікації.

Сфера наукових інтересів:

Розробка технологій молочних продуктів з подовжених терміном зберігання.

Стажування на СТОВ «АГРОФІРМА ПЕТРОДОЛИНСЬКЕ», тема
«Безпечність у виробництві та первинному обробленні молока на молочних фермах», термін 01.10.2020 – 24.12.2020.

Контактна інформація: okruchek@onaft.edu.ua

Севастьянова Олена Володимирівна

канд. хім. наук, доцент кафедри

Сфера наукових інтересів:

Розробка нових олійно-жирових продуктів та парфумерно-косметичних продуктів.

Контактна інформація: elena.vladimirovn.sevastyanova@gmail.com

Ланженко Любов Олександрівна

канд. техн. наук, доцент кафедри, начальник навчально-методичного відділу НЦООП

Сфера наукових інтересів:

Розробка технологій білкових молочних продуктів (різних груп сирів) оздоровчого призначення з використанням симбіотичних комплексів.

Контактна інформація: сторінка fb lanjenko87@gmail.com

Котляр Євгеній Олександрович

канд. техн. наук, доцент кафедри, директор підготовчого центру “Стартерний факультет”

Сфера наукових інтересів:

Удосконалення технології жирів і жирозамінників спеціального призначення.

Власні розробки з дисципліни технологія продукції бджільництва – це ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ЯКОСТІ ШТУЧНОЇ ВОЩИНИ НА ЖИТТЄДІЯЛЬНІСТЬ БДЖОЛИНОЇ СІМ’Ї.
Підвищення кваліфікації (стажування) у Виробничому комплексі «Програма «Мед» ТОВ «Група компаній «Содружество» з «01» березня 2021 р. по «30» червня 2021 р. та з «01» вересня 2021р. по «31» жовтня 2021р. на тему: «Технологія продукції бджільництва»

Контактна інформація: yevhenii11@ukr.net

Скрипніченко Дмитро Михайлович

канд. техн. наук, доцент кафедри, голова первинної профспілкової організації студентів ОНТУ

Сфера наукових інтересів:

Розробка м’яких сирів з пробіотичними властивостями.

Стажування

СТОВ «АГРОФІРМА ПЕТРОДОЛИНСЬКЕ», Одеська область, с.Петродолинське, з «07» вересня 2020 р. по «24» грудня 2020р. Тема стажування: «Ветеринарні та гігієнічні основи отримання доброякісного молока».

ТОВ «Гормолзавод №1 з «01» березня 2021 р. по «30» червня 2021 р. та з «01» вересня 2021р. по «31» жовтня 2021року на тему: «Стандартизація, метрологія, сертифікація, облік і звітність у виробництві та переробці продукції тваринництва».

Міжнародне стажування за програмою підвищення кваліфікації для педагогічних та науково-педагогічних працівників, Україна – Польща з 06.11.2021 по 03.12.2021р., на тему «Фандрейзинг та снови проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід», загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ECTS).

Контактна інформація: сторінка fb,skripnichenkodm@gmail.com

Маковська Тетяна Валентинівна

канд. техн. наук, старший викладач, секретар кафедри

Сфера наукових інтересів:

Розробка майонезу функціонального призначення.

Контактна інформація: makov-t@ukr.net


Новікова Майя Адіївна
зав. лабораторією


Яросинська Регіна Цезарівна
інженер кафедри