ПРАЦІВНИКИ КАФЕДРИ

Скрипніченко Дмитро Михайлович

канд. техн. наук, доцент,

завідувач кафедри технології молока олійно-жирових продуктів та індустрії краси

Сфера наукових інтересів:

Розробка науково-обгрунтованих технолоігй молочних продуктів.

Розробка технології м’яких сирів з пробіотичними властивостями.

Вплив молока-сировини на формування показників якості білкових продуктів.

Стажування

  • без відриву від виробництва на ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат», 2014 р. Тема: «Промислова апробація на ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» технології м’якого сиру з пробіотичними властивостями», акт впровадження;

  • у “Вищій школі педагогічної майстерності” ОНАХТ (01.10.2016 р. – 30.06.2018 р., 01.10.2018р. – 30.06.2019р. м. Одеса).

  • на ТОВ “Слобожанський миловар” (01.02.18-30.03.2018р., с. Подвірки, Харківська обл.);

  • в Консалтинговому центрі Науково-дослідного інституту ОНАХТ за програмою «Сенсорний аналіз харчових продуктів» (30.05 по 14.06.2018 р., м. Одеса);

  • на СТОВ «Агрофірма Петродолинське» (07.09.2020 по 24.12.2020р., с. Петродолинське, Одеська область), тема стажування: «Ветеринарні та гігієнічні основи отримання доброякісного молока»;

  • на ТОВ «Гормолзавод №1» (01.03.2021-30.06.2021, 01.09.2021-31.10.2021р., м. Одеса), тема: «Стандартизація, метрологія, сертифікація, облік і звітність у виробництві та переробці продукції тваринництва»;

  • Міжнародне стажування за програмою підвищення кваліфікації для педагогічних та науково-педагогічних працівників, Україна – Польща з 06.11.2021 по 03.12.2021р., на тему «Фандрейзинг та снови проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід», загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин.

  • Член громадської організації «Асоціація Молочників Одеського Регіону»

Контактна інформація: сторінка fb, skripnichenkodm@gmail.com

тел.: (048) 712-40-23

Чагаровський Олександр Петрович

д-р техн. наук, професор кафедри, заслужений діяч науки і техніки України,

академік Української академії аграрних наук.

Професор Чагаровський О.П. теоретично обґрунтував і впровадив новий напрямок в молочній промисловості України – виробництво біопродуктів і продуктів з подовженим терміном зберігання. В останні десятиліття понад 120 підприємств молочної промисловості України використовують розробки проф. О.П. Чагаровского. У 2002 р з ініціативи О.П. Чагаровский і під його редакцією вперше в Україні розпочато випуск науково-виробничого журналу «Молочна промисловість». Завдяки організаційним зусиллям проф. О.П. Чагаровского Україна була прийнята до складу Генеральної Асамблеї Міжнародної молочної федерації. Під його керівництвом і за безпосередньої участі понад 15 років в Україні проходить Міжнародний семінар «Нове у молочній промисловості».

Сфера наукових інтересів:

Розроблення науково-технічних основ технологій молочних продуктів класичного асортименту з подовженим терміном зберігання.

Розроблення науково-практичних основ біотехнологій нових молочних та молоковмісних біфідо-продуктів пробіотичного призначення.

Розроблення та систематизація методів визначення способів фальсифікації молока-сировини та молочних продуктів.

Удосконалення технологій неферментованих і ферментованих молочних, сироваткових та молочно-сироваткових напоїв, сметани, сирів кисломолочних, м’яких та твердих із застосуванням синбіотиків.

Контроль якості та безпечності у харчовій промисловості та в індустрії краси

Стажування

  1. ТОВ «Гормолзавод №1», тема: «Технологія переробки молока у молочні і молоковмісні продукти. Технохімічний та мікробіологічний контроль у харчовій промисловості» – з 01.03.2021 р. по 30.06.2021 р. та з 01.09.2021 р. по 31.10.2021 р.

  2. СТОВ «АГРОФІРМА ПЕТРОДОЛИНСЬКЕ», Одеська область, с.Петродолинське, «Ветеринарно-гігієнічні та зоотехнічні основи організації молочних ферм. Первинна переробка молока на фермах» – з 10.09.2020 р. по 24.12.2020 р.

Член спеціалізованої вченої ради

Д 41.088.02 при Одеському національному технологічному університеті

Член «Спілки молочних підприємств України»

Член громадської організації «Асоціація Молочників Одеського Регіону»

Ткаченко Наталія Андріївна

д-р техн. наук, професор

Сфера наукових інтересів:

Розроблення науково-технічних основ технологій молочних продуктів класичного асортименту з подовженим терміном зберігання.

Розроблення науково-практичних основ біотехнологій нових молочних, молочно-рослинних, молоковмісних та емульсійних біфідо-продуктів спеціального (пробіотичного, імуномоделюючого, дитячого, геродієтичного) харчування з підвищеними пробіотичними, антагоністичними, імуномодулюючими властивостями.

Розроблення та систематизація методів визначення способів фальсифікації молока-сировини та молочних продуктів.

Удосконалення технологій неферментованих і ферментованих молочних, сироваткових та молочно-сироваткових напоїв, сметани, сирів кисломолочних, м’яких та твердих із застосуванням синбіотиків.

Розроблення науково-практичних основ технологій морозива спеціального призначення.

Розроблення наукових основ технологій косметичних продуктів із пробіотиками, технологій «живої» та «пробіотичної» косметики.

Наукове обґрунтування та розроблення технологій косметичних продуктів з anti-age властивостями.

Вплив якості молока корів Гольштинської та української чорно-рябої молочної порід на формування показників якості ферментованих молочних напоїв та білкових продуктів.

Науково-практичні основи переробки незбираного молока і вторинних молочних ресурсів у продукти з оздоровчими властивостями.

Контроль якості та безпечності у харчовій промисловості та в індустрії краси

Стажування

  1. ТОВ «Гормолзавод №1», тема: «Технологія переробки молока у молочні і молоковмісні продукти. Технохімічний та мікробіологічний контроль у харчовій промисловості» – з 01.03.2021 р. по 30.06.2021 р. та з 01.09.2021 р. по 31.10.2021 р.

  2. СТОВ «АГРОФІРМА ПЕТРОДОЛИНСЬКЕ», Одеська область, с.Петродолинське, «Ветеринарно-гігієнічні та зоотехнічні основи організації молочних ферм. Первинна переробка молока на фермах» – з 10.09.2020 р. по 24.12.2020 р.

  3. ТОВ «Юлія-В» (апаратна косметологія), м. Одеса, тема «Хімія і технологія парфумерно-косметичних продуктів» – з 18.12.2017 р. по 16.02.2018 р.

  4. ТОВ «Слобожанський миловар», тема «Вивчення виробничого досвіду щодо виробництва на сучасному підприємстві різних видів мила та миючих засобів» – з 06.03.2017 по 07.04.2017 р.

  5. ТОВ «АВА» «Одеський завод кісточкових та рослинних олій», тема: «Інноваційні технології олійно-жирових продуктів» – з 15.03.2016 р. по 15.04.2016 р.

Член спеціалізованих вчених рад:

Д 64.050.05 при Національному технологічному університеті «Харківський політехнічний інститут»

Д 41.088.02 при Одеському національному технологічному університеті

Член Технічного комітету

ТК 140 «Молоко, м’ясо і продукти їх переробки»

Заступник головного редактора науково-практичного журналу «Харчова наука і технологія» ОНТУ

Член редколегії Наукових праць ОНТУ

Член громадської організації «Асоціація Молочників Одеського Регіону»

Контактна інформація: сторінка fb, nataliya.n2013@gmail.com

Тел. (048) 712-40-45

Чабанова Оксана Борисівна

канд. техн. наук, доцент кафедри, заступниця декана факультету Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу

Сфера наукових інтересів:

Розробка та удосконалення технологій сушіння молочної і рослинної сировини; технологій харчового казеїну та казеїнатів; безлактозних і низьколактозних молочних продуктів, зокрема безлактозних молочних концентратів на основі вторинної молочної сировини, безлактозного і низьколактозного морозива, десертів тощо; технологій сироваткових і молочно-сироваткових продуктів.

Стажування:

  1. ТОВ «Гормолзавод №1» (м. Одеса), тема: «Контроль якості, безпека та екологія в галузі. Комплексна переробка ВМР», звіт, 360 годин, з 01.03.2021 р. по 30.06.2021 р. та з 01.09.2021 р. по 31.10.2021 р. (Наказ № 234-02 від 03.2021 р.)

  2. ТОВ«АВА» «Одеський завод кісточкових та рослинних олій»(м. Одеса), тема: «Аналіз та нові тенденції щодо переробки побічних олійно-жирових ресурсів», звіт, 360 годин, з 09.2020 – 01.03.2021.

  3. ОНАХТ Вища школа педагогічної майстерності, 210 годин, березень-червень 2018 р.

Контактна інформація: oksana-chabanova17@ukr.net

Дец Надія Олександрівна

канд. техн. наук, доцент кафедри,

директор навчального центру організації освітнього процесу

Сфера наукових інтересів:

Переробка молока у продукти спеціального призначення: для харчування людей, хворих на цукровий діабет, вагітних жінок; комплексна переробка сироватки; розробка технологій олійно-жирових продуктів спеціального призначення.

Стажування

  • Zustricz Foundation Department of Polish-Ukrainian Studies of Jagiellonian University in Krakow Career Development Center of NGO Sobornist Luhansk Regional Institute of Postgraduate Pedagogical Education «Fundraising and organization of project activities in educational establishments: European experience», термін: 11.2021 р. – 12.12.2021 р.,

  • ТОВ «АВА» (завод кісточкових олій), тема «Технологічний інжиніринг підприємства, системи менеджменту безпечності харчових продуктів та міжнародних стандартів якості», термін: 12.05.2021 р.– 08.10.2021 р.;

  • ТОВ «Гормолзавод №1», тема «Вивчення систем менеджменту безпечності харчових продуктів та міжнародних стандартів якості», термін: 04.2020 р. – 09.10.2020 р.;

  • ТОВ «Юлія-В» (апаратна косметологія), стажування без відриву від виробництва, тема «Інноваційні технології галузі», 18.12.2017 р. – 16.02.2018 р.

Контактна інформація: сторінка fb ndets@ontu.edu.ua

Кручек Оксана Анатоліївна

канд. техн. наук, доцент кафедри

Сфера наукових інтересів:

Розробка технологій молочних продуктів з подовжених терміном зберігання.

Стажування

СТОВ «АГРОФІРМА ПЕТРОДОЛИНСЬКЕ», тема «Безпечність у виробництві та первинному обробленні молока на молочних фермах», термін 01.10.2020 – 24.12.2020.

Міжнародне стажування за програмою підвищення кваліфікації для педагогічних та науково-педагогічних працівників, Україна – Польща з 06.11.2021 по 03.12.2021р., «Фандрейзинг та снови проєктної діяльності в закладах освіти: Європейський досвід», загальний обсяг стажування 180 академічних годин.

Контактна інформація: okruchek@ontu.edu.ua

Севастьянова Олена Володимирівна

канд. хім. наук, доцент кафедри

Сфера наукових інтересів:

Розробка нових олійно-жирових продуктів та парфумерно-косметичних продуктів.

Контактна інформація: elena.vladimirovn.sevastyanova@gmail.com

Ланженко Любов Олександрівна

канд. техн. наук, доцент кафедри,

начальник навчально-методичного відділу НЦООП

Сфера наукових інтересів:

Розробка технологій білкових молочних продуктів (різних груп сирів) оздоровчого призначення з використанням симбіотичних комплексів.

Контактна інформація: сторінка fb lanjenko87@gmail.com

Котляр Євгеній Олександрович

канд. техн. наук, доцент кафедри,

директор підготовчого центру “Стартовий факультет”

Сфера наукових інтересів:

Сучасні тенденції розробки та особливості виробництва жирів і жирозамінників спеціального призначення.

Науково-практичні основи технології жирів і жирозамінників спеціального призначення для подальшого отримання якісної продукції та підвищення економічної ефективності її виробництва.

Визначення технологічних властивостей та хімічного складу нових видів олійно-жирових продуктів.

Обґрунтування вибору рослинної сировини для отримання якісної олійно-жирової продукції.

Дослідження плодових фруктових кісточок: отримання результатів, щодо якісних показників різних сортів плодових фруктових кісточок та виноградного насіння різних регіонів України та Королівства Тайланд.

Удосконалення технологій косметичних скрабів, лосьйонів та тоніків.

Вивчення впливу якості штучної вощини на життєдіяльність бджолиних сімей.

Стажування

  1. ТОВ «АВА» «Одеський завод кісточкових та рослинних олій», 2017 р., стажування без відриву від виробництва, тема: «Технології отримання рослинних олій».

  2. ТОВ «Слобожанський миловар» (Харківська обл.) 2017/18 р., стажування без відриву від виробництва, тема «Науково-практичні основи технології жирів».

  3. Науково-дослідний інститут Одеської національної академії харчових технологій, 2018 р., стажування без відриву від виробництва, за програмою «Сенсорний аналіз харчових продуктів», диплом фахівця з сенсорного аналізу.

  4. Одеська національна академія харчових технологій з 01 жовтня 2017р. по 30 червня 2019 р. без відриву від виробництва у Вищій школі педагогічної майстерності, згідно з дворічним навчальним планом, загальним обсягом 20 кредитів ECTS.

  5. Одеська національна академія харчових технологій Вища школа педагогічної майстерності. Тема:Безпека життєдіяльності з 04.03.2020 – 03.06.2020р.

  6. Виробничий комплекс «Програма «Мед» ТОВ «Група компаній «Содружество». Тема технологія продукції бджільництва «01» березня 2021 р. по «30» червня 2021 р. та з «01» вересня 2021р. по «31» жовтня 2021р.

  1. Міжнародна академічна мобільность з «01» грудня 2022 р. по «01» березня 2023 р. компаніяBellonaV Co Ltd.,Тайланд. Інформація про програму міжнародної академічної мобільності: Технологія отримання олійно-жирової, косметичної продукції та визначення їх безпечності і якості. Отримано сертифікат.

  1. Стажування з обміном досвіду у Королівстві Тайланд company Bellona-V Co Ltd з 01.12.2022 р. по 31.03.2023 р., де запроваджено технологію отримання олії з кісточок манго.

    Член громадської організації «Асоціація Молочників Одеського Регіону»

Контактна інформація: тел.: 097 261-94-18, Email: yevhenii11@ukr.net, сторінкаfb https://web.fb.com/me/

Маковська Тетяна Валентинівна

канд. техн. наук, старший викладач, секретар кафедри

Сфера наукових інтересів:

Розробка майонезу функціонального призначення.

Контактна інформація: makov-t@ukr.net

Клименко Оксана Григорівна
зав. лабораторією

Мельник Анастасія Олександрівна

зав. лабораторією