Науково-практичний семінар “Інноваційні рішення та сучасні технології в молочній промисловості”

Опубліковано на: Червень 11, 2015

59 – 10 червня 2015 року кафедра технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів Одеської національної академії харчових технологій взяла участь у науково-практичному семінарі ТОВ «Хр. Хансен Україна» на тему: “Інноваційні рішення та сучасні технології в молочній промисловості”. Семінар відбувся в готелі “Аркадія” м. Одеси. У семінарі також приймали участь представники молокопереробних підприємств України. Метою семінару було висвітлення теоретичних та практичних проблем молочної галузі та пошук нових шляхів їх вирішення. 1

Розпочався семінар о 9-00 з доповіді професора Чагаровський Олександра Петровича ТОВ «Хр.Хансен Україна», Карпенко Л.О.-Президент Спілки молочних підприємств України на тему «Сучасний стан виробництва молочних продуктів в Україні». 42

Після цікавих статистичних данних була представлена Поліщуком В.М. ТОВ «Хр.Хансен Україна» презентація на тему: “Найефективніші рішення для захисту від псування кисломолочних продуктів, сиру сичужного, сирних продуктів, масла вершкового при довготривалому зберіганні, навіть у випадку неналежних умовах транспортування, торгівлі (технологія визрівання молока із культурами, лізоцим Afilact, культури серії FreshQ, культури BS-10, 20, 30)”.

Семінар продовжився доповіддями на наступні теми:3

  • “Нові ефективні рішення для виробництва свіжих, розсільних сирів, сирів Сулугуні, Моццарелла, Косичка, Кашкавал”. Доповідач: Бакаленко В. А. (ТОВ «Хр.Хансен Україна»), «Збільшення виходу та зниження затрат у виробництві сиру сичужного, сирного продукту завдяки застосуванню нових рішень (культури DVS, ES, ферменти YieldMax, CHY-MАХ M). Принципи розрахунку виходу. Ефективність застосування методу SixSigma”. Доповідач: Вашека В.В. ТОВ «Хр.Хансен Україна». 6
  • “Новий тренд NOLA (без-лактозні продукти). Спеціальний фермент Ha-Lactase для молочних, кисломолочних та інш. продуктів”. Доповідач: Плотнікова Р.А. ТОВ «Хр.Хансен Україна»;
  • “Нові культури для Айрану, Простокваші, Кефіру, (резервуарного, термостатного), Біо-Кефіру” Доповідач: Плотнікова Р.А. ТОВ «Хр.Хансен Україна»;
  • Обладнання компанії Шварте-Мілфор для молочної промисловості. Доповідач: представник компанії Шварте-Мілфор.

Перший день семінару був завершений екскурсією-прогулянкою на теплоході.7

10 червня семінар розпочався доповіддю на тему: “Сучасний стан виробництва сиру кисломолочного в Україні та світі”. Доповідачі: професор Чагаровський О.П. ТОВ «Хр.Хансен Україна».10

Під час перерви на каву-брейк всі бажаючі змогли провести дегустацію сирів сичужних та кисломолочних продуктів вітчизняного та закордонного виробництва та дегустацію фруктових наповнювачів.

Після чого семінар продовжився доповіддю Крицької Е.М. нач.відділу реєстрації ТУ Укрметртестандарту України «Новини законодавства в сфері виробництва та стандартизації молочних продуктів».8

В семінарі також виступила зав. кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій, д.т.н., професор Ткаченко Наталія Андріївна на тему: “Технології біфідовмісних білкових молочних продуктів”.12

Також були представлені наступні доповіді:

  • “Спеціальні культури Chr.Hansen для термостатних продуктів (Dahi 2.0, KeepIT, Express, YF 3331, XO-1, XPL 20, 30, 40, АВТ-7 та інші)”. Доповідач: Бакаленко В. А. (ТОВ «Хр.Хансен Україна»).
  • “Нові культури для покращення смаку кисломолочних продуктів (культури NG Flavour +, СR-Creamy, SDMB, Creamy 2.0, XT-315, FreshQ2, Т-1, Т-2)”. Доповідач: Лукащук А.В. ТОВ «Хр.Хансен Україна».
  • “Нові культури для покращення смаку кисломолочних продуктів (культури NG Flavour +, СR-Creamy, SDMB, Creamy 2.0, XT-315, FreshQ2, Т-1, Т-2)”. Доповідач: Лукащук А.В. ТОВ «Хр.Хансен Україна».
  • “Діюча нормативно-технічна документація для виробництва молочних продуктів із інгредієнтами Chr.Hansen. Новий розширений асортимент. Нові можливості для пакування, термінів придатності”. Доповідач: Кунець Т.Л. (ТОВ «Хр.Хансен Україна»).

9





Коментарі закриті