Student Scientific Conference – 09.12.2014p.
9 December 2014 year At the department of milk, Fat and perfume and cosmetic means have passed a student scientific conference on the results of students' research and research work 4 and 5 courses. At the conference was presented 6 Reports, namely:
- Development of functional -purpose production technology. Students of the TM-43 group(a) – Tiginyan A., Didik O., Kasyanova a. Scientific adviser – Assistant Olga Kurrenkova.
- Development of technology of new types of ice cream. Students of the TM-43 group(a) – Stolyarenko A., Moroites V., Neritsev O., Naulik village. Scientific adviser – Assistant Olga Kurrenkova.
- Bio-Destruction Packing in the food and dairy industry. Students of the TM-53 group(a) – GUK O., Tsurkan and. Scientific adviser – Docent Sevastyanova Olena Volodymyrivna.
- Development of technology of functional mayonnaise. Students of the TM-53 group(a) – Volkova O., Stepanyuk Fr.. Scientific adviser – Associate Professor Nadiya Alexandrovna.
- Development of technology of new types of ice cream. Students of the TM-53 group(a) – Gonzalez V., Hydrovych V.. Scientific adviser – Associate Professor Nadiya Alexandrovna.
- Monitoring the main methods of determining protein and fat in dairy products. Students of the TM-43 group(b) – Dergachova V., Korpan I, Lukina L., Chub I., Kravchenko V., Selller s. Scientific adviser – Docent Sevastyanova Olena Volodymyrivna.
Laboratory work at the department with students 4 and 5 courses
Лабораторні роботи на кафедрі молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів формують у студентів вміння та навички кваліфікованої діяльності по виробництву і визначенню якості молочних продуктів на основі сучасних методів виробництва і контролю.
При цьому студенти знайомляться з асортиментом виробництва, термінологією, показниками якості. У зміст лабораторних робіт входить опрацювання теоретичного матеріалу та хід виконання робіт. По кожній роботі студентом складається звіт, який пред’являється викладачеві на перевірку.
При виконанні лабораторних робіт студенти мають можливість самостійно виробити і оцінити якість молочних продуктів у виробничих умовах. В понеділок 1 December на кафедрі пройшло лабораторне заняття у групи TM-43(b) з асистентом Куренковою О.О. з дисциплін “Технологія молока з КП” and “Інноваційні технології галузі”.
Тематика робіт була “Оцінка якості вершкового масла та спреду”, and “Вивчення технологічних особливостей виробництва молочних напоїв функціонального призначення”. В лабораторних умовах студенти перевірили на якість вершкове масло та спред, а також виробили вітамінізоване молоко та йогурт з використанням вітаміну С. У вівторок 2 December пройшли лабораторні роботи у групи TM-43(a) з асистентом Куренковою О.О. з дисципліни “Науково-дослідна робота студента” and “Інноваційні технології галузі” на теми:
“Виробництво морозива з м’ятним лікером” and “Вивчення технологічних особливостей виробництва пробіотичних молочних продуктів”.
Також на основі м’ятного лікеру на молочній основі був вироблений французький десерт “Шоколадний мус”. В середу 3 December з асистентом Курековою О.О. було проведено лабораторне заняття з групою ТМ-57(b) (masters) з дисципліни “Науково-технічний прогрес та прогнозування розвитку”. В лабораторних умовах було вироблено 4 products: десерт “Молочний пудинг” (приготовлений зі свіжих продуктів – milk, жовтків, цукру, а також крохмалю та желатину, що використовуються для загустіння пудингу),
ice “Пломбір” and “Шоколадне” (натуральне без використання стабілізаторів) та майонез з використанням комбінованого комплексу рослинних олій (соняшникової рафінованої та нерафінованої, кукурудзяної та гарбузової олій).
В четверг 4 December було проведено лабораторне заняття з групою TM-53(a) (спеціалісти) з асистентом кафедри Куренковою О.О. з дисципліни “Технології молочних продуктів функціонального призначення” on the topic:
“Використання мінеральних речовин у виробництві молочних продуктів”. З цією метою було вироблено згущене молоко з цукром, збагачене комплексом мінералів та вітамінів, а також майонез з використанням комплексу рослинних олій.
Після виробництва згущеного незбираного молока з цукром, збагаченого мінеральними речовинами та вітамінами, було вироблено торт на основі вафельних коржей. В кінці кожної лабораторної роботи обов’язково проводилася органолептична оцінка якості вироблених продуктів.
Профорієнтація в акції “Моя професія – моє майбутнє” (m. Жмеринка Вінницької обл., 24.11.2014)
«Моя професія – моє майбутнє» – під таким гаслом у м. Жмеринка 24 November в приміщенні районного будинку культури відбувся профорієнтаційний захід, організаторами якого став Жмеринський міськрайонний центр зайнятості, управління освіти та науки. Мета заходу – надання допомоги учнівській молоді у професійному самовизначенні,
формування усвідомленого підходу до вибору професії, мотивація до праці та легального працевлаштування в Україні, інформування про послуги служби зайнятості, перспективи працевлаштування, права та соціальні гарантії молоді. Під час заходу випускники ознайомились із послугами 11 вищих та професійно-технічних навчальних закладів.
Презентували свої освітні послуги та пропонували навчання за різними спеціальностями навчальні заклади Жмеринки, Вінниці, Odessa. Різноманітні інформаційні, рекламні, фото- і відеоілюстративні матеріали допомогли учасникам розширити свої знання щодо професій та спеціальностей, які можна отримати в навчальних закладах.
Одеська національна академія харчових технологій також приймала участь в данному заході, а саме асистент кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products Olga Oleksandrivna Kurenkova та старший викладач кафедри електромеханіки Букарос Андрій Юрійович.
Захід відвідали школярі 9-11 класів із семи навчальних закладів м. Жмеринка. Після презентації навчальних закладів учні мали змогу більш детально дізнатися про спеціальності кожного закладу, поспілкуватися з представниками.
Виробництво морозива – 21.11.2014
В лабораторії Д-111 кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products 21 November пройшло лабораторне заняття з групою ТМ-43(a) з дисципліни “Науково-дослідна робота студента” on the topic: “Удосконалення технології виробництва морозива”. Було в лабораторних умовах на морожениці вироблено два нових вида морозива – кавове морозиво з частковою заміною цукру фруктозою та йогуртове морозиво, збагачене пробіотичними мікроорганізмами. Перший вид морозива відноситься до групи геродієтичного харчування, а другий – лікувально-профілактичного.
Вивчення технології плавленого сиру
Асистент кафедри Котляр Є.О. разом зі студентами групи ТМ-53 (спеціалістами) на кафедрі в лабораторії Д-111 17 November провів лабораторне заняття з дисципліни “Спеціальні технології молочних продуктів” on the topic: “Вивчення впливу виду і дози солей-плавителів на процес та якість плавленого сиру”.
Плавлені сири є продуктом, що виробляються з різних сичужних сирів для плавлення, сиру, butter, інших молочних продуктів шляхом їх теплової обробки з додаванням солей — плавителів. Правильний підбір солей-плавителів є одним з кращих регуляторів якості плавленого сиру. В цьому саме переконались студенти 5 course, коли провели дослідження для оцінки якості готового плавленого сиру.
Відвідування наукової бібліотеки студентами 4 курсу нашої кафедри
13.11.2014 year students 4 курсу відвідали навчальну бібліотеку Одеської національної академії харчових технологій для аналітичного огляду літератури та періодичних видань. Науково-дослідна робота студентів (НДРС) є обов’язковою складовою частиною підготовки фахівців високої кваліфікації, здатних, творчо, застосовувати в своїй роботі досягнення науково-технічного та культурного прогресу. Затрачаючи особистий час, студент розвиває такі важливі для майбутнього дослідника якості, як творче мислення, відповідальність і вміння відстоювати власний погляд. Реалізована в комплексі науково-дослідна діяльність студентів забезпечує розв’язання таких завдань: формування наукового світогляду студентів, оволодіння методологією і методами наукового дослідження; надання допомоги їм у прискореному оволодінні спеціальністю;
розвиток творчого мислення та індивідуальних здібностей у розв’язанні практичних завдань; розвиток ініціативи, здатності застосовувати теоретичні знання у своїй практичній роботі; залучення найздібніших студентів до розв’язання наукових проблем, що мають суттєве значення для науки та практики; постійне оновлення і вдосконалення своїх знань; розширення теоретичного кругозору і наукової ерудиції майбутнього фахівця тощо. Науково-дослідну роботу студентів слід спрямовувати на розвиток системи інтелектуальних творчих якостей особистості: інтуїції (пряме бачення суті речей без обґрунтування); креативності (творче) мислення (здатність продукувати нові ідеї, гіпотези, способи розв’язання проблемних задач); творчої уяви (самостійне створення нових образів, які реалізуються в оригінальних результатах діяльності);
дивергентності мислення (здатність запропонувати декілька підходів до розв’язання задачі та змінювати їх, бачити проблеми, об’єкти в різних ракурсах); оригінальності мислення (своєрідність якостей розуму, способу розумової діяльності); асоціативності мислення (здатність використовувати асоціації, в т. ч. аналогії). Для науково-дослідної роботи студентів характерною є єдність цілей і напрямів навчальної, наукової і виховної роботи, тісна взаємодія всіх форм і методів роботи, що реалізується в навчальному процесі і в позанавчальний час. Це забезпечує безперервну їх участь у науковій діяльності протягом періоду навчання.
13.11.2014p. – відвідування школи №27 м.Одеси
Teachers of the department of milk technology,fats and perfumery and cosmetic products, а саме доцент Дюдіна Ірина Анатоліївна та асистент Котляр Євген Олександрович 13 November відвідали одеську школу №27 з профорієнтаційною роботою. Викладачі розповіли про умови навчання в Одеській національній академії харчових технологій, спеціальності та спеціалізації.