Налагодження співпраці та проведення досліджень на ППСлавія

Published: December 20, 2015

З 16.12.2015р. по 19.12.2015р. було відряджено аспірантів кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products Куренкову Ольгу Олександрівну та Маковську Тетяну Валентинівну у м.Чернігів на ПП «Славія» для налагодження співпраці та проведення досліджень за темами дисертаційних робіт. Підприємство було створено в 1999 році і його основна діяльність пов’язана з поставками харчових модифікованих крохмалів КМС и Lyckeby Culinar AB. Алгоритм роботи фірми включає: вивчення властивостей крохмалів, аналіз впливу технологічного процесу на крохмали, обгрунтування підбору крохмалю. in addition, фірма супровджує теоретичне обгрутування тестуванням готового продукту, а також консультуванням та техпідтримкою клієнтів. Аспірантками разом з представниками компаніїголовним технологом Юдіним Д. та заст. директора Лємешко О., було експериментально протестовані проби низькожирного майонезу. В якості допоміжних компонентів були використані модифіковані крохмалі фірми ППСлавія”. Обробка експериментальних даних включала програму ПК, яка перетворює мікрофотографію емульсії в вигляд, зручний для розпізнавання, розпізнає краплі жиру, ранжує їх за розміром і обчислює показники емульсії: дисперсність, нерівномірність дисперсності, нерівномірність емульсії, а також агломерацію.


ПРОФКОМ СТУДЕНТІВ ОНАХТ ОРГАНІЗОВУЄ ПОЇЗДКУ В БУКОВЕЛЬ

Published: December 3, 2015

Профком студентов ОНАПТ организовывает поездку в Буковель

За додатковою інформацією звертайтеся в профком студентів А-233 або до голів профбюро факультетів.

Екскурсія для школярів

Published: November 22, 2015

Запорожье проф.раб 01719 November 2015 year проведена екскурсія в Одеській національній академії харчових технологій для школярів школи №51 на кафедрі технології молока, fats and perfumery and cosmetic products. Провів її старший викладач кафедри технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів Євгеній Олександрович Котляр.Запорожье проф.раб 022 Студенти 3-го курсу групи ТМ-35 (технологи жирів та жирозамінників, 4-го курсу групи ТМ-43 (технологи зберігання, canning and processing of milk) Запорожье проф.раб 020провели екскурсію по кафедрі та організували в аудиторії Д-125 майстер-класи для школярів з їх участю в приготуванні морозива з банановим наповнювачем, столового майонезу та туалетного мила з лавандою.


Науково-практична студентська конференція

Published: November 19, 2015

17 November 2015 року в 13-30 to the auditorium. Д-107 відбулася науково-практична конференція студентів 3, 4 and 5 courses. 1Науковий керівник – Doctor of Chemical Sciences, доцент Севастьянова О.В. Розпочали конференцію виступ з доповіддю students 5 курсу групи ТМ-53 на тему: Смакоароматичні властивості молока та кисломолочних продуктів. Студентами були розглянуті смакоароматичні властивості молочних продуктів (kefir, кисломолочний сир, простокваша, Ryazan girl, cream, голандський сир). 2Була проведена розробка технології йогурту з коров’ячого та козиного молока з різними смаковими властивостями. В якості заквашувальної композиції використовувалась закваска DVS датської фірми Хр.Хансен Yo-flex, а в якості смакоароматичних речовинсік дині та смажене насіння гарбузу. 3Закінчили студенти доповідь дегустацією вироблених продуктів.

Наступні виступили з презентацією students 3 курсу групи ТМ-35 на тему: Приготування мила в лабораторних умовах. 4Студенти представили історію розвитку миловаріння, класифікацію мила, основні компонети та основні технології отримання мила. Експериментальна частина складалась з приготування мила та оцінки якості готового продукту. В якості основних компонентів використовувалися мильна основа, vegetable oils (олія з абрикосових кісточок, лавандова ефірна олія, оливкова олія); харчові барвники та різні добавки (сушені трави, кавові зерна). Після презентації кожному викладачу дістався шматочок чарівного мила.56

Презентацію з доповіддю на тему: “Production of processed cheese “Amber” in an alternative way” наступними представили students 4 курсу групи ТМ-43 (a) Рамазашвілі Г., Сагієнко Б., Заграй Я. 7Вони ознайомили присутніх з історією розвитку, асортиментом, характеристикою, хімічним складом, харчовою та біологічною цінністю, схемою виробництва плавленого сиру “Amber”. 8В якості основних компонентів при виробництві даного продукту студенти використовували кисломолочний сир, соду харчову, кухонну сіль та ін. Також доповідь була закінчена дегустацією виробленого продукту.9

Наступними виступили з доповіддю students 4 курсу групи ТМ-43 (a) Віндиш В., Куделько С., Кутяков С. на тему: “Виробництво сируФіладельфія”. 10Студенти доповіли про історію виникнення сиру, технологією виробництва, видами сиру, використанням та корисними властивостями сируФіладельфія”. 11Студентами також був вироблений сирФіладельфіяв лабораторних умовах, органолептичну оцінку якого можна було провести після доповіді студентів.

Students 4 курусу групи ТМ-43 (b) Челак А., Бевзюк Т., Kopiyko A. виступили з доповіддю Моцарелла та особливості її альтернативного приготування. Студентами було представлена презентація, яка включала в себе класифікацію, цікаві факти, харчова цінність продукту і корисні властивості, основні виробники сиру, технологічна схема виробництва сиру, економічний розрахунок витрат на 100 г сиру. Після презентацію всі бажаючі змогли продегустувати вироблений сирМоцарелла”.

Останніми виступили students 4 курсу групи ТМ-43 (b) Дрозд Є., Парахоніч В., Довганіч О., Мамінтова К., Нечитайло М. з доповіддю: “Preparation of a spread of modified cocoa and stevia”. Студенти представили асортимент спредів; відмінності спреду від вершкового масла та маргарину; основну сировини; основні технологічні операції при виробництві спредів; аналіз складу спредів на ринку України. Експериментальна частина складалася з виробництва спреду шоколадного зі стевією, а також оцінка якості готового продукту. В завершення доповіді студентами та викладачами кафедри була проведена дегустація виробленого продукту.


VIII Всеукраїнська конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Проблеми формування здорового способу життя у молоді»

Published: November 15, 2015

110-11 November 2015 year відбулася VIII Всеукраїнська конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Проблеми формування здорового способу життя у молоді». Конференція проходила 10-11 November 2015 p. у вигляді пленарних та секційних засідань. Всі представлені доповіді буде розміщено в збірнику матеріалів конференції на електронному та паперових носіях. 20151111_18251110 листопада відбулося відкриття конференції та пленарне засідання. Доповідь на пленарному засіданні була представлена асистентом кафедри ТМЖіПКЗ Скрипніченко Д.М. на тему: «Обгрунтування параметрів ферментації, визрівання та зберігання білкової маси для виробництва м’яких пробіотичних сирів».

10 листопада в 14-00 to the auditorium. А-422 відбулось секційне засідання за напрямом ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО НАПРЯМКУ. 2Голови – д-р техн. of science, professor, chief. кафедри ТМЖ і ПКЗ Ткаченко Н.А. Dr. Tech. of science, professor, chief. кафедри ТМР і МП Віннікова Л.Г. Секретар – асистент кафедри ТМЖ і ПКЗ Ланженко Л.О. Були представлені наступні доповіді:3

  • КІЛЬКІСНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ХЛОРАМФЕНІКОЛУ В МЕДІ НАТУРАЛЬНОМУ ЗА ДОПОМОГОЮ ELISA ПРИНЦИПУ НА ТЕСТ-СИСТЕМІ KWINBON” (Ніконова І.С., студент V курсу агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету);
  • НЕТРАДИЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА ПРИРОДНИХ БАРВНИКІВ ДЛЯ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ” (Ярош К.О., студент ОКР «Магістр» факультету ХЕТОП Національного університету харчових технологій);4
  • ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО–МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ МОЛОЧНО– МОРКВЯНОГО ФАРШУ” (Філатова К.С., студентка ІІІ курсу ННІРГБ Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського);5
  • РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ХАРЧОВИХ ВОЛОКОН У ВИРОБНИЦТВІ НИЗЬКОЖИРНИХ МАЙОНЕЗІВ” (Makovska T.V., аспірант кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій);6
  • РОЛЬ ЖИРНИХ КИСЛОТ В ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ ТА ПРИ ВИРОБНИЦТВІ СПРЕДІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ” (Kurenkova O.O., аспірантка кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій);7
  • НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ СКЛАДУ ЗАКВАСКИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ФЕРМЕНТОВАНИХ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З СЕРЦЕВО- СУДИННИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ” (Окуневська С.О., аспірант кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій).

in addition, були представлені 23 стендові доповіді.


Участь з профорієнтацією у виставці в м.Запоріжжя

Published: November 9, 2015

Запорожье проф.раб 0125-7 November 2015 року Одеська національна академія харчових технологій брала участь у виставці, яка проходила в м.Запоріжжя під назвою Ярмарок освіти “17-я міжрегіональна виставка”. В ній брали участь вищі навчальні заклади міст Запоріжжя, Харкова, Києва, Черкас. У рамках виставки були присутні учні 9-11 класів м.Запоріжжя та Запорожье проф.раб 010області а також учні ліцеїв, училищ, технікумів в загальній кількості близько 300 чол. Представляли академію старший викладач кафедри ТМЖіПКЗ Котляр Є.О. і заступник декана з профорієнтаційної роботи факультету автоматизації, мехатроніки та робототехніки Раздабудько А.В.


Виробництво морозива-17.10.2015р.

Published: October 20, 2015

17 October 2015 year at the department of milk technology, жирів і парфумерно-косметичних засобів в лабораторії Д-111 відбулися лабораторні роботи групи ТМ-43 з асистентом Куренковою Ольгою Олександрівною.2 Лабораторна 3робота була присвячена технологіям виробництва морозива, а саме вершкового з ваніллю та вершкового зі шматочками бананів. Студенти більш детально ознайомились з підбором основних компонентів для виробництва та розрахунками рецептур морозива на молочній основі. А також студенти вивчили основні технологічні операції та технологічне обладнання при виробництві морозива.