Повышение квалификации работников масло прессового цеха “Мироновский хлебопродукт”
20.02.2016 по просьбе представителей завода “Мироновский хлебопродукт” преподавателями кафедры Технологии молока. жиров и парфюмерно-косметических средств Чабановой Оксаной Борисовной и Котляр Евгением Александровичем были проведены лекции для сотрудников одного из цехов предприятия.
Congratulations on the holidays!
Шановні колеги, students!
Вітаємо Вас з Новим 2016 Роком та Різдвом Христовим!
Нехай новий рік буде щедрим для Вас на цікаві плани та творчі успіхи, принесе із собою смак нових перемог, впевненість у правильності обраної мети та енергію для її досягнення.
Бажаємо Вам міцного здоров`я, родинного затишку, миру, порозуміння і любові!
Establishing cooperation and conducting PP research “Slavia”
From December 16, 2015. On 19.12.2015r. Postgraduate students of the Department of Milk Technology were seconded, fats and perfumery and cosmetic products Olga Kurrenkov and Tatiana Valentinovna Makovskaya In Chernihiv on PP "Slavia" To establish cooperation and conduct research on the topics of dissertation work. The enterprise was created in 1999 year and its main activity is related to the supply of food modified starch Кмс и Lyckeby culinar. The firm's algorithm includes: Studying the properties of starch, Analysis of the impact of the technological process on the starch, Rationale for starch selection. in addition, The firm accomplishes the theoretical browsing by testing the finished product, as well as consulting and technical support of customers. Graduate students along with company representatives – Chief Technologist Judin D. and dep. Director Lmoshko O., The low -fat mayonnaise samples were experimentally tested. Modified starch of PP firms were used as auxiliary components “Slavia”. Experimental data processing included PC program, which transforms the micrography of the emulsion in appearance, Convenient for recognition, Recognizes fat drops, Ranizes them by size and calculates the emulsion indicators: Dispersion, uneven dispersion, The uneven emulsion, as well as agglomeration.
Onacht's trade union committee organizes a trip to Bukovel
Екскурсія для школярів
19 November 2015 year проведена екскурсія в Одеській національній академії харчових технологій для школярів школи №51 на кафедрі технології молока, fats and perfumery and cosmetic products. Провів її старший викладач кафедри технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів Євгеній Олександрович Котляр.
Студенти 3-го курсу групи ТМ-35 (технологи жирів та жирозамінників, 4-го курсу групи ТМ-43 (технологи зберігання, canning and processing of milk)
провели екскурсію по кафедрі та організували в аудиторії Д-125 майстер-класи для школярів з їх участю в приготуванні морозива з банановим наповнювачем, столового майонезу та туалетного мила з лавандою.
Науково-практична студентська конференція
17 November 2015 року в 13-30 to the auditorium. Д-107 відбулася науково-практична конференція студентів 3, 4 and 5 courses. Scientific adviser – Doctor of Chemical Sciences, доцент Севастьянова О.В. Розпочали конференцію виступ з доповіддю students 5 курсу групи ТМ-53 on the topic: “Смакоароматичні властивості молока та кисломолочних продуктів”. Студентами були розглянуті смакоароматичні властивості молочних продуктів (kefir, кисломолочний сир, простокваша, Ryazan girl, cream, голандський сир).
Була проведена розробка технології йогурту з коров’ячого та козиного молока з різними смаковими властивостями. В якості заквашувальної композиції використовувалась закваска DVS датської фірми Хр.Хансен Yo-flex, а в якості смакоароматичних речовин – сік дині та смажене насіння гарбузу.
Закінчили студенти доповідь дегустацією вироблених продуктів.
Наступні виступили з презентацією students 3 курсу групи ТМ-35 on the topic: “Приготування мила в лабораторних умовах”. Студенти представили історію розвитку миловаріння, класифікацію мила, основні компонети та основні технології отримання мила. Експериментальна частина складалась з приготування мила та оцінки якості готового продукту. В якості основних компонентів використовувалися мильна основа, vegetable oils (олія з абрикосових кісточок, лавандова ефірна олія, оливкова олія); харчові барвники та різні добавки (сушені трави, кавові зерна). Після презентації кожному викладачу дістався шматочок чарівного мила.
Презентацію з доповіддю на тему: “Production of processed cheese “Amber” in an alternative way” наступними представили students 4 курсу групи ТМ-43 (a) Рамазашвілі Г., Сагієнко Б., Заграй Я. Вони ознайомили присутніх з історією розвитку, асортиментом, характеристикою, хімічним складом, харчовою та біологічною цінністю, схемою виробництва плавленого сиру “Amber”.
В якості основних компонентів при виробництві даного продукту студенти використовували кисломолочний сир, соду харчову, кухонну сіль та ін. Також доповідь була закінчена дегустацією виробленого продукту.
Наступними виступили з доповіддю students 4 курсу групи ТМ-43 (a) Віндиш В., Куделько С., Кутяков С. on the topic: “Виробництво сиру “Філадельфія”. Студенти доповіли про історію виникнення сиру, технологією виробництва, видами сиру, використанням та корисними властивостями сиру “Філадельфія”.
Студентами також був вироблений сир “Філадельфія” в лабораторних умовах, органолептичну оцінку якого можна було провести після доповіді студентів.
Students 4 курусу групи ТМ-43 (b) Челак А., Бевзюк Т., Kopiyko A. виступили з доповіддю “Моцарелла та особливості її альтернативного приготування”. Студентами було представлена презентація, яка включала в себе класифікацію, цікаві факти, харчова цінність продукту і корисні властивості, основні виробники сиру, технологічна схема виробництва сиру, економічний розрахунок витрат на 100 г сиру. Після презентацію всі бажаючі змогли продегустувати вироблений сир “Моцарелла”.
Останніми виступили students 4 курсу групи ТМ-43 (b) Дрозд Є., Парахоніч В., Довганіч О., Мамінтова К., Нечитайло М. з доповіддю: “Preparation of a spread of modified cocoa and stevia”. Студенти представили асортимент спредів; відмінності спреду від вершкового масла та маргарину; основну сировини; основні технологічні операції при виробництві спредів; аналіз складу спредів на ринку України. Експериментальна частина складалася з виробництва спреду шоколадного зі стевією, а також оцінка якості готового продукту. В завершення доповіді студентами та викладачами кафедри була проведена дегустація виробленого продукту.
VIII Всеукраїнська конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Проблеми формування здорового способу життя у молоді»
10-11 November 2015 year відбулася VIII Всеукраїнська конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Проблеми формування здорового способу життя у молоді». Конференція проходила 10-11 November 2015 p. у вигляді пленарних та секційних засідань. Всі представлені доповіді буде розміщено в збірнику матеріалів конференції на електронному та паперових носіях.
10 листопада відбулося відкриття конференції та пленарне засідання. Доповідь на пленарному засіданні була представлена асистентом кафедри ТМЖіПКЗ Скрипніченко Д.М. on the topic: «Обгрунтування параметрів ферментації, визрівання та зберігання білкової маси для виробництва м’яких пробіотичних сирів».
10 листопада в 14-00 to the auditorium. А-422 відбулось секційне засідання за напрямом “ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО НАПРЯМКУ”. Голови – д-р техн. of science, professor, chief. кафедри ТМЖ і ПКЗ Ткаченко Н.А. Dr. Tech. of science, professor, chief. кафедри ТМР і МП Віннікова Л.Г. Секретар – асистент кафедри ТМЖ і ПКЗ Ланженко Л.О. Були представлені наступні доповіді:
- “КІЛЬКІСНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ХЛОРАМФЕНІКОЛУ В МЕДІ НАТУРАЛЬНОМУ ЗА ДОПОМОГОЮ ELISA ПРИНЦИПУ НА ТЕСТ-СИСТЕМІ KWINBON” (Ніконова І.С., студент V курсу агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету);
- “НЕТРАДИЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА ПРИРОДНИХ БАРВНИКІВ ДЛЯ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ” (Ярош К.О., студент ОКР «Магістр» факультету ХЕТОП Національного університету харчових технологій);
- “ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО–МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ МОЛОЧНО– МОРКВЯНОГО ФАРШУ” (Філатова К.С., студентка ІІІ курсу ННІРГБ Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського);
- “РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ХАРЧОВИХ ВОЛОКОН У ВИРОБНИЦТВІ НИЗЬКОЖИРНИХ МАЙОНЕЗІВ” (Makovska T.V., аспірант кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій);
- “РОЛЬ ЖИРНИХ КИСЛОТ В ХАРЧУВАННІ ЛЮДИНИ ТА ПРИ ВИРОБНИЦТВІ СПРЕДІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ” (Kurenkova O.O., аспірантка кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій);
- “НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ СКЛАДУ ЗАКВАСКИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ФЕРМЕНТОВАНИХ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З СЕРЦЕВО- СУДИННИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ” (Окуневська С.О., аспірант кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій).
in addition, були представлені 23 стендові доповіді.