Науково-практична студентська конференція

Опубліковано на: Листопад 19, 2015

17 листопада 2015 року в 13-30 в ауд. Д-107 відбулася науково-практична конференція студентів 3, 4 та 5 курсів. 1Науковий керівник – д.х.н., доцент Севастьянова О.В. Розпочали конференцію виступ з доповіддю студенти 5 курсу групи ТМ-53 на тему: “Смакоароматичні властивості молока та кисломолочних продуктів”. Студентами були розглянуті смакоароматичні властивості молочних продуктів (кефір, кисломолочний сир, простокваша, ряжанка, сметана, голандський сир). 2Була проведена розробка технології йогурту з коров’ячого та козиного молока з різними смаковими властивостями. В якості заквашувальної композиції використовувалась закваска DVS датської фірми Хр.Хансен Yo-flex, а в якості смакоароматичних речовин – сік дині та смажене насіння гарбузу. 3Закінчили студенти доповідь дегустацією вироблених продуктів.

Наступні виступили з презентацією студенти 3 курсу групи ТМ-35 на тему: “Приготування мила в лабораторних умовах”. 4Студенти представили історію розвитку миловаріння, класифікацію мила, основні компонети та основні технології отримання мила. Експериментальна частина складалась з приготування мила та оцінки якості готового продукту. В якості основних компонентів використовувалися мильна основа, рослинні олії (олія з абрикосових кісточок, лавандова ефірна олія, оливкова олія); харчові барвники та різні добавки (сушені трави, кавові зерна). Після презентації кожному викладачу дістався шматочок чарівного мила.56

Презентацію з доповіддю на тему: “Виробництво плавленого сиру “Янтар” альтернативним шляхом” наступними представили студенти 4 курсу групи ТМ-43 (а) Рамазашвілі Г., Сагієнко Б., Заграй Я. 7Вони ознайомили присутніх з історією розвитку, асортиментом, характеристикою, хімічним складом, харчовою та біологічною цінністю, схемою виробництва плавленого сиру “Янтар”. 8В якості основних компонентів при виробництві даного продукту студенти використовували кисломолочний сир, соду харчову, кухонну сіль та ін. Також доповідь була закінчена дегустацією виробленого продукту.9

Наступними виступили з доповіддю студенти 4 курсу групи ТМ-43 (а) Віндиш В., Куделько С., Кутяков С. на тему: “Виробництво сиру “Філадельфія”. 10Студенти доповіли про історію виникнення сиру, технологією виробництва, видами сиру, використанням та корисними властивостями сиру “Філадельфія”. 11Студентами також був вироблений сир “Філадельфія” в лабораторних умовах, органолептичну оцінку якого можна було провести після доповіді студентів.

Студенти 4 курусу групи ТМ-43 (б) Челак А., Бевзюк Т., Копійко А. виступили з доповіддю “Моцарелла та особливості її альтернативного приготування”. Студентами було представлена презентація, яка включала в себе класифікацію, цікаві факти, харчова цінність продукту і корисні властивості, основні виробники сиру, технологічна схема виробництва сиру, економічний розрахунок витрат на 100 г сиру. Після презентацію всі бажаючі змогли продегустувати вироблений сир “Моцарелла”.

Останніми виступили студенти 4 курсу групи ТМ-43 (б) Дрозд Є., Парахоніч В., Довганіч О., Мамінтова К., Нечитайло М. з доповіддю: “Одержання спреду модифікованого какао і стевією”. Студенти представили асортимент спредів; відмінності спреду від вершкового масла та маргарину; основну сировини; основні технологічні операції при виробництві спредів; аналіз складу спредів на ринку України. Експериментальна частина складалася з виробництва спреду шоколадного зі стевією, а також оцінка якості готового продукту. В завершення доповіді студентами та викладачами кафедри була проведена дегустація виробленого продукту.





Коментарі закриті