Науково-практична конференція магістрів – 30.03.2015р.

Опубліковано на: Квітень 1, 2015

230 березня 2015 року на кафедрі технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів пройшла кафедральна науково-практична конференція магістрів по результатам їх дослідної роботи в лабораторіях кафедри. В конференції прийняли участь 6 магістрів, а саме Гресько Ірина, Попов Іван, Міщенко Михайло, Мітров Сергій, Глазунова Наталія та Пилипів Володимир.1

Крім студентів на конференції були присутні викладачі кафедри, а саме: зав. кафедри, професор Ткаченко Наталія Андріївна, доценти: Ізбаш Євгенія Олександрівна, Чабанова Оксана Борисівна, Дюдіна Ірина Анатоліївна, Севастьянова Олена Володимирівна; асистенти: Котляр Євген Олександрович, Куренкова Ольга Олександрівна, Маковська Тетяна Володимирівна.

3Першою виступала з докладом та презентацією магістр Гресько Ірина (науковий керівник – проф. Ткаченко Н.А.). Її тема магістерської роботи – “Розробка технології виробництва майонезу функціонального призначення”. Були наведені результати аналізів досліджень в області створення масло-жирових емульсій функціонального призначення, які отримують шляхом введенням біологічно активних добавок, використанням функціональних інгредієнтів, а саме пре- та пробіотиків.

4Другим виступаючим був магістр Попов Іван з темою: “Удосконалення технології молока і кисломолочних напоїв з подовженим терміном зберігання” (науковий керівник – доц. Дюдіна І.А.). В цій роботі пропонується використання нового дезінфікуючого реагенту “Акватон-10” з метою подовження терміну зберігання молока та кисломолочних напоїв.

5Наступний магістр, який виступив з доповіддю, був Міщенко Михайло. Він працює над комплексною магістерською роботою на тему: “Використання збагаченої олії в технології рибних пресервів на основі пряно-ароматичної сировини” (науковий керівник – доц. Дец Н.О.).

6Магістр Мітров Сергій виступив з презентацією на тему: “Гуміарабік як одна з складових сучасних молочних продуктів” (науковий керівник – доц. Севастьянова О.В.). Гуміарабік знаходить широке застосування в різних сферах харчової промисловості в якості регулятора структури, консистенції, стабілізатора дисперсних систем та ін. Його функціональні особливості обумовлені особливостями хімічної структури та складу.

7Наступна з доповіддю виступила Глазунова Наталія (науковий керівник – доц. Ізбаш Є.О.) Її тема магістерської роботи пов’язана з розробкою технології виробництва сиркових виробів діабетичного призначення зі стевією. Даний підсолоджувач нетоксичний, низькокалорійний, не викликає звикання, успішно застосовується як підсолоджувач при цукровому діабеті та порушенні вуглеводного обміну.

8Останній виступаючий був Пилипів Володимир (науковий керівник – проф. Ткаченко Н.А.) з темою доповіді: “Технологічні аспекти комплексної переробки казеїнової сироватки на технічні та кормові цілі.” Раціональне використання вторинних молочних продуктів є не менш актуальною і значущою проблемою, як і промислова переробка. На жаль, їй приділяється, в тому числі переробниками, споживачами та інвесторами, недостатня увага. Таким чином, завдання повного використання молочної сироватки залишається невирішеною і вимагає впровадження в практику нових технічних і технологічних рішень.





Коментарі закриті