76-я наукова конференція «Науково-педагогічного складу академії»

Опубліковано на: Квітень 25, 2016

18-22 квітня 2016 року відбулася 76-я наукова конференція «Науково-педагогічного складу академії» за участю працівників інших профільних ВНЗ України та підприємств. В рамках конференції працювало 22 секції та 20 підсекцій, зроблено 452 наукових доповіді, з яких 326 усні та виготовлено 51 постер.
На всіх секціях обговорення доповідей проходило при високій активності слухачів, приймалися конкретні рішення і рекомендації. Активну участь, разом з викладачами, в роботі секцій брали аспіранти, магістри та студенти.

119 квітня 2016 року відбулось засідання секції “Хімія та технологія харчових продуктів” в ауд. Б-210, на якій було представлено 6 докладів:

1.Біотехнологія селеновмісних пробіотиків. асп. Трегуб Н.С., проф. Капрельянц Л.В.

2. Вплив оцтової кислоти на утворення продуктів реакції Майяра в технології гострих солодких маринадів. проф. Безусов А.Т., асп. Горбачова Н.В.

3. Наукові основи створення напоїв оздоровчої дії з високим фіт-фактором. асп. Михайлова К.А., проф. Тележенко Л.М.

4. Визначення альфа-гірких кислот та гірких речовин в екстрактах хмелю з використанням сенсибілізованої люмінесценції іонів Tb (III). проф. Бельтюкова С.В., асп. Чередниченко Є.В.

5. Дослідження можливості управління складом поверхнево-активних речовин на фінальній стадії виробництва ігристого вина. асп. Древова С.С., доц. Ткаченко О.Б.

26. Математичне моделювання жирнокислотного складу спредів. проф. Ткаченко Н.А., асп. Куренкова О.О.
Згідно з регламентом конференції перед пленарним засіданням 22 квітня 2016р. відбулася наукова постерна сесія, на якій в режимі відкритої дискусії були обговорені проблеми галузі та можливі шляхи їх подолання. З кафедри технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів були представлені два постери:

1. М’який сир з пробіотичними властивостями. проф. Ткаченко Н.А., ас. Скрипніченко Д.М.

2. Низькокалорійний майонез, збагачений комплексом синбіотиків. проф. Ткаченко Н.А., Маковська Т.В.

Конкурсною комісією визначено кращі постери, автори яких відзначені дипломами I, II і III ступеня.





Коментарі закриті