Міжнародний Форум Cosmetics Ukraine 2016

Опубліковано на: Червень 4, 2016

111-2 червня 2016 року відбувся важливий захід у сфері парфумерно-косметичної промисловості – перший Міжнародний Форум Cosmetics Ukraine 2016.

Запровадження Асоціацією “Парфумерія та косметика України” щорічного Міжнародного Форуму Cosmetics Ukraine є особливою подією для косметичної галузі України, що надає можливість сягнути нового рівня обговорення актуальних питань галузі не тільки в сфері технічного регулювання, стандартизації, вимог безпечності та ефективності косметичної продукції, а й питань освіти молодих спеціалістів та їх підготовки до роботи на сучасному виробництві.Для першої Конференції в рамках Форуму було залучено до дискусії компетентні органи влади, науковців, фахівців та екпертів галузі задля єдиного розуміння проблематики і визначення найкоротшого шляху їх вирішення. На порозі суттєвих змін у регулюванні косметичної галузі в Україні є необхідність створення експерних середовищ з питань оцінки безпечності косметики, запроваждення альтернативних методів тестування та контролю за підвищенням відповідального відношення до українського споживача.Выпуск 2016 010

Перший день Конференції було присвячено Технічному регулюванню в ЄС та імплементації євпропейського законодавства в Україні. Головними спікерами щодо даної тематики виступили: Джон Чейв, Генеральний директор COSMETICS EUROPE The Personal Care Association та Олександра Павленко, екс-заступник Міністра охорони здоров’я. Врегулювання питання Технічного регулювання на косметику є найактуальнішим для косметичного ринку України.

Окремим питанням на порядку денному Конференції стало проведення Дискусійної панелі про забезпечення сировиною (спиртом етиловим денатурованим) українських виробників, що виробляють спиртовмісну косметичну продукцію та парфумерію. У конструктивному діалозі з цього питання прийняв участь Микола Мороз, Директор Департаменту продовольства та Людмила Хомічак, заступник директора департаменту, начальник відділу підакцизної продукції Міністерства аграрної політики і продовольства.

12У секції “Зелена Косметика” було розглянуто Європейський досвід у сфері органічної та натуральної косметики, реалії сьогодення України: Технічне регулювання та особливості сертифікації. Свої доповіді презентували представники міжнародних сертифікаційних центрів Ecogrouppo Italia та ICEA.

В рамках Форуму Cosmetics Ukraine відбулася Виставка виробників сировини та упаковки, яка була організована на запит українського виробника коcметики та стала новим майданчиком для моніторингу проблемних питань галузі. Контрактні площадки для виробництва косметики в Україні були предсталені такими компаніями: Acme color, Mainpac, Elfa Pharm, Альянс краси, Galterra, Vexhold aromatics.

Особливу увагу варто звернути на секцію “Ярмарка вакансій”, під час роботи якої вдалося налагодити зв’язки між профільними вищими навчальними закладами та основними виробниками, імпортерами, постачальниками сировини, комплектуючих та пакувальних матеріалів, підвищити рівень знань викладачів та студентів щодо інновацій у виробництві, законодавстві, проведенні досліджень та експертиз. Одеську національну академію харчових технологій, а саме кафедру технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів, представляли: к.х.н., доцент Севастьянова Олена Володимирівна та ст. викладач Котляр Євгеній Олександрович.





Коментарі закриті