Лабораторні роботи на кафедрі зі студентами 4 та 5 курсів

Опубліковано на: Грудень 6, 2014

20141201_133712Лабораторні роботи на кафедрі молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів формують у студентів вміння та навички кваліфікованої діяльності по виробництву і визначенню якості молочних продуктів на основі сучасних методів виробництва і контролю. 1При цьому студенти знайомляться з асортиментом виробництва, термінологією, показниками якості. У зміст лабораторних робіт входить опрацювання теоретичного матеріалу та хід виконання робіт. По кожній роботі студентом складається звіт, який пред’являється викладачеві на перевірку.2 При виконанні лабораторних робіт студенти мають можливість самостійно виробити і оцінити якість молочних продуктів у виробничих умовах. В понеділок 1 грудня на кафедрі пройшло лабораторне заняття у групи ТМ-43(б) з асистентом Куренковою О.О. з дисциплін “Технологія молока з КП” та “Інноваційні технології галузі”.3 Тематика робіт була “Оцінка якості вершкового масла та спреду”, а також “Вивчення технологічних особливостей виробництва молочних напоїв функціонального призначення”. В лабораторних умовах студенти перевірили на якість вершкове масло та спред, а також виробили вітамінізоване молоко та йогурт з використанням вітаміну С. У вівторок 2 грудня пройшли лабораторні роботи у групи ТМ-43(а) з асистентом Куренковою О.О. з дисципліни “Науково-дослідна робота студента” та “Інноваційні технології галузі” на теми: 4“Виробництво морозива з м’ятним лікером” та “Вивчення технологічних особливостей виробництва пробіотичних молочних продуктів”. 5Також на основі м’ятного лікеру на молочній основі був вироблений французький десерт “Шоколадний мус”. В середу 3 грудня з асистентом Курековою О.О. було проведено лабораторне заняття з групою ТМ-57(б) (магістри) з дисципліни “Науково-технічний прогрес та прогнозування розвитку”. В лабораторних умовах було вироблено 4 продукти: десерт “Молочний пудинг” (приготовлений зі свіжих продуктів – молока, жовтків, цукру, а також крохмалю та желатину, що використовуються для загустіння пудингу), 20141203_133450морозиво “Пломбір” та “Шоколадне” (натуральне без використання стабілізаторів) та майонез з використанням комбінованого комплексу рослинних олій (соняшникової рафінованої та нерафінованої, кукурудзяної та гарбузової олій). 6В четверг 4 грудня було проведено лабораторне заняття з групою ТМ-53(а) (спеціалісти) з асистентом кафедри Куренковою О.О. з дисципліни “Технології молочних продуктів функціонального призначення” на тему: 7“Використання мінеральних речовин у виробництві молочних продуктів”. З цією метою було вироблено згущене молоко з цукром, збагачене комплексом мінералів та вітамінів, а також майонез з використанням комплексу рослинних олій. 20141204_140942Після виробництва згущеного незбираного молока з цукром, збагаченого мінеральними речовинами та вітамінами, було вироблено торт на основі вафельних коржей. В кінці кожної лабораторної роботи обов’язково проводилася органолептична оцінка якості вироблених продуктів.





Коментарі закриті