Ярмарка вакансій – 02.04.2015 p.

Published: April 7, 2015

12 April в стінах Одеської національної академії відбулась чергова Ярмарка вакансій. Почався захід з презентацій компаній та підприємств у конференц-залі Б-210 о 12 year. Після цього у кожного бажаючого була змога поспілкуватись з роботодавцями, пройти співбесіду для прийняття на практику або на роботу. Були присітні близько 50 компаній,2 серед яких слід відмітити наступні: ПрАТАДМ Іллічівськта ТОВДельта-Вілмар Україна”. Ці підприємства являються членами асоціаціїУКРОЛІЯПРОМ”.

3ПрАТАДМ Іллічівськ займається виробництвом олієжирової продукції, а саме нерафінованих та рафінованих олії та жирів, маргарину, рослинних жирів. Archer Daniels Midland Company (ADM) – міжнародна агропромислова корпорація, яка охоплює більш ніж 33000 співробітників. Штаб-квартира – mind. Декатур, штат Іллінойс, США. Сьогодні це одна з найбільших у світі сільськогосподарських компаній і постачальників харчових інгредієнтів, яка обслуговує клієнтів у більш ніж 140 країнах. дельта вилмарn

Компанія «Дельта Вілмар СНД» здійснює свою діяльність на ринку харчової промисловості з 2006 year, і за цей час встигла себе зарекомендувати як стабільний, відповідальний і надійний партнер. IMG_0193Компанія виробляє масло-жирову продукцію та інгредієнти для виробників хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів. Постійно покращуючи якість сервісу і розширюючи асортиментну лінійку, вони займають лідируючі позиції на українському ринку. Вони співпрацюють з надійними партнерами по всій Україні та здійснюють поставки в Казахстан, Вірменію, Грузію, Румунію і т.д.


Науково-практична конференція магістрів – 30.03.2015p.

Published: April 1, 2015

230 March 2015 year at the department of milk technology, жирів і парфумерно-косметичних засобів пройшла кафедральна науково-практична конференція магістрів по результатам їх дослідної роботи в лабораторіях кафедри. В конференції прийняли участь 6 masters, а саме Гресько Ірина, Попов Іван, Міщенко Михайло, Мітров Сергій, Глазунова Наталія та Пилипів Володимир.1

Крім студентів на конференції були присутні викладачі кафедри, а саме: chief. кафедри, професор Ткаченко Наталія Андріївна, доценти: Yevgenia Oleksandrivna Izbash, Chabanova Oksana Borysivna, Дюдіна Ірина Анатоліївна, Olena Volodymyrivna Sevastyanova; асистенти: Котляр Євген Олександрович, Куренкова Ольга Олександрівна, Маковська Тетяна Володимирівна.

3Першою виступала з докладом та презентацією магістр Гресько Ірина (науковий керівникprof. Tkachenko N.A.). Її тема магістерської роботи – “Розробка технології виробництва майонезу функціонального призначення”. Були наведені результати аналізів досліджень в області створення масло-жирових емульсій функціонального призначення, які отримують шляхом введенням біологічно активних добавок, використанням функціональних інгредієнтів, а саме пре- та пробіотиків.

4Другим виступаючим був магістр Попов Іван з темою: “Удосконалення технології молока і кисломолочних напоїв з подовженим терміном зберігання” (науковий керівникAssoc. Дюдіна І.А.). В цій роботі пропонується використання нового дезінфікуючого реагентуАкватон-10з метою подовження терміну зберігання молока та кисломолочних напоїв.

5Наступний магістр, який виступив з доповіддю, був Міщенко Михайло. Він працює над комплексною магістерською роботою на тему: “Використання збагаченої олії в технології рибних пресервів на основі пряно-ароматичної сировини” (науковий керівникAssoc. Dec N.O.).

6Master's degree Мітров Сергій виступив з презентацією на тему: “Гуміарабік як одна з складових сучасних молочних продуктів” (науковий керівникAssoc. Sevastyanova O.V..). Гуміарабік знаходить широке застосування в різних сферах харчової промисловості в якості регулятора структури, консистенції, стабілізатора дисперсних систем та ін. Його функціональні особливості обумовлені особливостями хімічної структури та складу.

7Наступна з доповіддю виступила Глазунова Наталія (науковий керівникAssoc. Ізбаш Є.О.) Її тема магістерської роботи пов’язана з розробкою технології виробництва сиркових виробів діабетичного призначення зі стевією. Даний підсолоджувач нетоксичний, низькокалорійний, не викликає звикання, успішно застосовується як підсолоджувач при цукровому діабеті та порушенні вуглеводного обміну.

8Останній виступаючий був Пилипів Володимир (науковий керівникprof. Tkachenko N.A.) з темою доповіді: “Технологічні аспекти комплексної переробки казеїнової сироватки на технічні та кормові цілі.Раціональне використання вторинних молочних продуктів є не менш актуальною і значущою проблемою, як і промислова переробка. На жаль, їй приділяється, в тому числі переробниками, споживачами та інвесторами, недостатня увага. Таким чином, завдання повного використання молочної сироватки залишається невирішеною і вимагає впровадження в практику нових технічних і технологічних рішень.


Увага! Запрошуємо Всіх бажаючих!

Published: March 31, 2015

Плакат-21-рмарка-site


День відкритих дверей – 14.03.2015p.

Published: March 16, 2015

14 March 2015 year кафедра технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів прийняла участь у проведенні Дня відкритих дверей навчально-наукового технологічного інституту харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова (НН ТІХП ім. М.В. Ломоносова). У проведенні Дня відкритих дверей приймали участь представники кафедр всіх факультетів, які входять до складу НН ТІХП ім. М.В. Ломоносова:7

  • факультету технології зерна, хлібопродуктів, кондитерських виробів, комбікормів і біопалива;
  • факультету технології та експертизи харчових продуктів і парфумерно-косметичних засобів;
  • факультету технології вина, консервованих продуктів і товарознавства;
  • факультету інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного і туристичного бізнесу.

5На зустрічі з абітурієнтами були присутні проректор академії з науково-педагогічної та навчальної роботи, Ph.D., доцент Трішин Ф.А., директор НН ТІХП ім. М.В. Ломоносова, декани факультетів, які детально розповіли про спеціальності і спеціалізації, за якими готують фахівців у інституті. 2Були представлені презентації всіх спеціальностей, за якими навчаються студенти інституту. Захід супроводжувався цікавими номерами талановитих студентів академії, а саме піснями, виступами студентської команди КВК. Після цього абітурієнти мали змогу поспілкуватись з викладачами кафедр, випускниками, students.

Представники кафедри технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів – завідувач кафедри, Doctor of Technical Sciences, Professor N.A. Tkachenko, доценти кафедри Шрахматова Т.Є. та Чабанова О.Б., відповідальна за організацію профорієнтаційної роботи на кафедрі аспірант О.О. Куренкова, ознайомили абітурієнтів зі спеціальностями, за якими ведеться підготовка бакалаврів, магістрів та спеціалістів на кафедрі.3 До уваги абітурієнтів було надано інформацію щодо організації навчального процесу на кафедрі за спеціальностями «Технології зберігання, canning and processing of milk" and "Technologies of fats and fat substitutes". Зацікавлені абітурієнти стали гостями в лабораторіях і лекційних аудиторіях кафедри, ознайомились з основним обладнанням, яке використовують студенти при виконанні лабораторних занять, з інтересом дізнались про основні наукові напрямки, які існують на кафедрі, про наукові розробки студентів, аспірантів та викладачів.4

Особливу зацікавленість абітурієнтів викликав перелік спеціалізацій, за якими здійснюється підготовка спеціалістів та магістрів, перелік підприємств, з якими співпрацює кафедра і на яких студенти проходять практичну підготовку і працевлаштовуються у майбутньому.

 


ОНАХТ стала членом АсоціаціїУкроліяпром

Published: March 16, 2015

Logo12 March 2015 year Odesa National Academy of Food Technologies стала членом АсоціаціїУкроліяпром, створеної як добровільне об’єднання олійно-жирових підприємств у червні 1998 року з метою координації діяльності та взаємодопомоги її учасникам у вирішенні спільних організаційних, економічних, технічних та інших питань.

До асоціаціїУкроліяпромвходять найбільші олійно-жирові підприємства України, діяльність яких охоплює понад 90% вітчизняного виробництва рослинних олій, over 80% виробництва маргаринової продукції, близько 40% виробництва майонезу, а також Український науково-дослідний інститут олій та жирів НААН, підприємство по виготовленню обладнання для переробки рослинних олій ТОВТАН”, підприємство по виробництву теплоенергетичного та енергетичного машинобудування ТОВСПКТБЕнергомашпроект”, Інформаційно-аналітичні агентстваАПК-Інформ”, «Експерт Агро», Консалтингове агенствоУкрАгроКонсалтта ряд малих підприємств, діяльність яких пов’язана з виробництвом олійно-жирової продукції.

Сподіваємось, що таке поєднання науки, освіти і виробництва сприятимете поліпшенню якості підготовки фахівців для вітчизняної олійно-жирової галузі, а також вирішенню науково-практичних проблем підприємств галузі і підвищенню їх конкурентоздатності в умовах євроінтеграції.


День відкритих дверей

Published: March 9, 2015

h


ВІТАЄМО З 8 БЕРЕЗНЯ!

Published: March 7, 2015

8_marta_26.02.2013_2