Academy open day
We invite everyone to visit
OPEN DOOR DAY of the academy,
which will take place 16 May 2015 p. on Saturday 10-00 year.
at the address: m. Odesa, St. Rope, 112.
Help by phone:
(048) 712-40-88;
(048) 712-40-67.
22 April – участь в акції “Випускник” в смт. Любашівка Одеської обл.
22 April 2015 year асистент кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products – асистент Olga Oleksandrivna Kurenkova та зав. лабораторією кафедри технології комбікормів і біопалива Цюндик Олександр Григорович прийняли участь в профорієнтаційному заході – акції “Випускник”, який відбувся в актовому залі школи №2 смт. Любашівки Одеської області та був організований Любашівським районним центром зайнятості.
На захід були запрошені 5 навчальних закладів, а саме Одеська національна академія харчових технологій, Odessa State Agrarian University, Одеська державна академія будівництва та архітектури, Одеська національна академія зв’язку ім. O.S. Попова та Уманський національний університет садівництва. Завітали на цей захід школярі 9-11 класів міських та деяких районних шкіл (усього близько 200 чоловік).
Кожний представник навчального закладу демонстрував ролікі та презентації, ознайомив школярів з правилами прийому 2015 year, факультетами та спеціальностями. Після чого у кожного абітурієнта була можливість більш детально дізнатись всі питання, які цікавлять, поспілкувавшись з представниками ВНЗ.
Job fair – 02.04.2015 p.
2 April в стінах Одеської національної академії відбулась чергова Job fair. Почався захід з презентацій компаній та підприємств у конференц-залі Б-210 о 12 year. Після цього у кожного бажаючого була змога поспілкуватись з роботодавцями, пройти співбесіду для прийняття на практику або на роботу. Були присітні близько 50 компаній,
серед яких слід відмітити наступні: ПрАТ “АДМ Іллічівськ” та ТОВ “Дельта-Вілмар Україна”. Ці підприємства являються членами асоціації “УКРОЛІЯПРОМ”.
ПрАТ “АДМ Іллічівськ” займається виробництвом олієжирової продукції, а саме нерафінованих та рафінованих олії та жирів, маргарину, рослинних жирів. Archer Daniels Midland Company (ADM) – міжнародна агропромислова корпорація, яка охоплює більш ніж 33000 employees. Штаб-квартира – mind. Декатур, штат Іллінойс, США. Сьогодні це одна з найбільших у світі сільськогосподарських компаній і постачальників харчових інгредієнтів, яка обслуговує клієнтів у більш ніж 140 країнах.
Компанія «Дельта Вілмар СНД» здійснює свою діяльність на ринку харчової промисловості з 2006 year, і за цей час встигла себе зарекомендувати як стабільний, відповідальний і надійний партнер. Компанія виробляє масло-жирову продукцію та інгредієнти для виробників хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів. Постійно покращуючи якість сервісу і розширюючи асортиментну лінійку, вони займають лідируючі позиції на українському ринку. Вони співпрацюють з надійними партнерами по всій Україні та здійснюють поставки в Казахстан, Вірменію, Грузію, Румунію і т.д.
Науково-практична конференція магістрів – 30.03.2015p.
30 March 2015 year at the department of milk technology, жирів і парфумерно-косметичних засобів пройшла кафедральна науково-практична конференція магістрів по результатам їх дослідної роботи в лабораторіях кафедри. В конференції прийняли участь 6 masters, а саме Гресько Ірина, Попов Іван, Міщенко Михайло, Мітров Сергій, Глазунова Наталія та Пилипів Володимир.
Крім студентів на конференції були присутні викладачі кафедри, namely: chief. department, Professor Nataliya Andriivna Tkachenko, доценти: Yevgenia Oleksandrivna Izbash, Chabanova Oksana Borysivna, Дюдіна Ірина Анатоліївна, Olena Volodymyrivna Sevastyanova; assistants: Котляр Євген Олександрович, Olga Oleksandrivna Kurenkova, Маковська Тетяна Володимирівна.
Першою виступала з докладом та презентацією магістр Гресько Ірина (scientific director – prof. Tkachenko N.A.). Її тема магістерської роботи – “Розробка технології виробництва майонезу функціонального призначення”. Були наведені результати аналізів досліджень в області створення масло-жирових емульсій функціонального призначення, які отримують шляхом введенням біологічно активних добавок, використанням функціональних інгредієнтів, а саме пре- та пробіотиків.
Другим виступаючим був магістр Попов Іван з темою: “Improvement of milk technology and dairy drinks with extended storage period” (scientific director – Assoc. Dyudina I.A.). В цій роботі пропонується використання нового дезінфікуючого реагенту “Акватон-10” з метою подовження терміну зберігання молока та кисломолочних напоїв.
Наступний магістр, який виступив з доповіддю, був Міщенко Михайло. Він працює над комплексною магістерською роботою на тему: “Використання збагаченої олії в технології рибних пресервів на основі пряно-ароматичної сировини” (scientific director – Assoc. Dec N.O.).
Master's degree Мітров Сергій виступив з презентацією на тему: “Гуміарабік як одна з складових сучасних молочних продуктів” (scientific director – Assoc. Sevastyanova O.V..). Гуміарабік знаходить широке застосування в різних сферах харчової промисловості в якості регулятора структури, консистенції, стабілізатора дисперсних систем та ін. Його функціональні особливості обумовлені особливостями хімічної структури та складу.
Наступна з доповіддю виступила Глазунова Наталія (scientific director – Assoc. Izbash E.O.) Її тема магістерської роботи пов’язана з розробкою технології виробництва сиркових виробів діабетичного призначення зі стевією. Даний підсолоджувач нетоксичний, низькокалорійний, не викликає звикання, успішно застосовується як підсолоджувач при цукровому діабеті та порушенні вуглеводного обміну.
Останній виступаючий був Пилипів Володимир (scientific director – prof. Tkachenko N.A.) з темою доповіді: “Технологічні аспекти комплексної переробки казеїнової сироватки на технічні та кормові цілі.” Раціональне використання вторинних молочних продуктів є не менш актуальною і значущою проблемою, як і промислова переробка. На жаль, їй приділяється, в тому числі переробниками, споживачами та інвесторами, недостатня увага. Таким чином, завдання повного використання молочної сироватки залишається невирішеною і вимагає впровадження в практику нових технічних і технологічних рішень.