WARNING!!! Актуальні вакансії на роботу!

Published: July 22, 2015

12 111


Ознайомча практика першокурсників

Published: July 20, 2015

b2MZlvYC4d0

Students, що навчаються за напрямом «Харчові технології та інженерія», після 1 курсу проводять ознайомчу практику на харчових підприємствах м. Одеси та Одеської області.

Для проходження практики укладено договори з більшістю підприємств галузі. Для проходження ознайомчої практики організовуються екскурсії на провідні підприємства харчової промисловості.cQ5zOJjBlrM

WITH 29 червня по 19 July студенти груп ТМ-13А та ТМ-13Б факультету ТХППКЗЕтаТ під керівництвом доцента Севастьянової О.В. and асистента Котляра Є.О. кафедри ТМЖіПКЗ проходили ознайомчу практику на підприємствах міста Одеси згідно з планом 2014-2015 n.r..1romqMncMtE (1)

Студенти-першокурсники відвідали різні харчові підприємства, навіть ті, що не пов’язані з їх спеціалізацією. Наприклад, дуже багато цікавого вони дізнались, відвідавши Одеський завод шампанських вин. ttIpSrYJtQ8Завдяки цікавій, пізнавальній розповіді головного технолога Галіча О.В., вони одержали інформацію не тільки про завод, технологію виробництва, а й про історію цього відомого підприємства, пов’язану з Одесою.

В кінці екскурсії на Одеському заводі шампанських вин була організована дегустація.NY6Yhdr0mD4

Також дуже пізнавальними були екскурсії на Одеський олієжировий комбінат (TM “Sunny Valley”), де студенти мали змогу ознайомитись з технологією виробнитцва жирових продуктів, а саме майонезів.4nxl7QWE3gs

На м’ясокомбінаті «Гармаш» студенти ознайомились з переробкою м’яса та м’ясних виробів.

Ltd “ГОРМОЛЗАВОД №1здивував студентів так, що в звіті з ознайомчої практики вони описали його: «Це підприємство не мов маленький будиночок барбі».

Ознайомча практика допомогла першокурсникам закріпити теоретичні знання, які вони протягом року одержали в ОНАХТ, та воочію впевнитись, як теорія втілюється в практику, на що в подальшому навчанні більше звертати уваги.


WARNING! ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ

Published: July 6, 2015

Прийом заяв і документів, вступні екзамени, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі повної середньої освіти

Початок прийому заяв та документів:

full-time education – 10 July 2015 year;

external form of education – 14 July 2015 year.

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають право складати вступні випробування, що проводить ОНАХТ:

full-time education – about 18.00 24 July 2015 year;

external form of education – about 18.00 7 August 2015 year.

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які поступають на підставі сертифікатів ЗНО:

full-time education – about 12.00 1 August 2015 year;

external form of education – about 18.00 12 August 2015 year.

Терміни проведення вступних іспитів:

full-time education – 25.07 – 01.08.2015 year;

external form of education – 8 – 12 August 2015 year.

Терміни оприлюднення рейтингового списку вступників:

full-time education – не пізніше 12:00 2 August 2015 year;

external form of education – не пізніше 12:00 13 August 2015 year.

Термін вибору вступниками місця навчання відповідно зазначених пріоритетів:

денна форма – to 18.00 5 August 2015 year;

заочна форма – to 18.00 17 August 2015 year.

Термін оновленого списку рекомендованих до зарахування:

денна формане пізніше 12:00 7 August 2015 year;

заочна формане пізніше 12:00 18 August 2015 year.

Терміни зарахування вступників:

Денна форма навчання:

-за державним замовленнямне пізніше 12.00 8 August 2015 p.;

-за кошти фізичних та юридичних осібне пізніше 14 August 2015 p.

Заочна форма навчання:

-по державним замовленнямне пізніше 19 August 2015 p.;

-за кошти фізичних та юридичних осібне пізніше 25 August 2015 p.


19.06.2015p. – останній день захисту дипломних проектів

Published: June 20, 2015

19 June 2015 year відбувся захист дипломних проектів на кафедрі технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів наступних студентів:

  • Нарадовська Анна Олександрівна (спеціаліст ПДО);
  • Чуб Інна Іванівни (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТ “Zolotonysk Oil Plant” mind. Золотоноша Черкаської обл. (цех виробництва масла і спредів)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна;

16

  • Тігінян Анна Олегівна (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва морозива у вафельній продукції та варочне відділення)”. Head – асистент Маковська Тетяна Валентинівна;
  • Мороітес Віталій Олександрович (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цех виробництва масла і спредів)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;

17

  • Гідровіч Вікторія Сергіївна (спеціаліст) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва вафельної продукції та варочне відділення)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна;
  • Кравченко Віра Михайлівна (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва масла і спредів)”. Head – Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна;

15

  • Хоменко Олександр Віталійович (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цехи виробництва харчового казеїну і згущеної сироватки)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна;
  • Карчевська Людмила Юріївна (Bachelor of Correspondence) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ТОВВП Надія-Ву с. Лука-Мелешківська Вінницької обл.”. Head – асистент Маковська Тетяна Валентинівна;
  • Гонсалес Владислава Марсіанівна (спеціаліст) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва масла та сухих сумішей для морозива)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;

14

  • Міщенко Михайло Петрович (магістр денної форми навчання) з темою комплексного дипломного проекту: “Розробка технології збагаченої олії з використанням пряно-ароматичної сировини”. Head – Ph.D., Docent Sevastyanova Olena Volodymyrivna. Захист відбувся на підприємстві ВАТМаріко”.

Захист дипломних проектів на ТОВГормолзавод №1” m. Odessa

Published: June 20, 2015

1218 June 2015 year відбувся виїзний захист дипломних проектів на Ltd “Гормолзавод №1” m. Odessa. It was presented to the defense: 1 complex diploma project of bachelors, 2 дипломних проекта бакалаврів та 2 diploma project of specialists.

Комплексний дипломний проект складався з двох дипломів: інженера-технолога та економіста. Дипломний проект бакалавра інженера-технолога Лукіної Людмили Андріївни на тему: “Проектування цеху з виробництва молочних продуктів підвищеної харчової цінності”. Head – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна. 11Дипломна робота бакалавра економіста Помельника Євгена Вікторовича на тему: “Оцінка інвестиційної привабливості розширення ТОВ “GMZ No. 1″ mind. Odesa”. Head – д.е.н., професор Павлов О.І., кафедра економіки промисловості.

Дипломний проект спеціаліста денної форми навчання Гук Оксани Володимирівни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цехи виробництва молочних продуктів для дитячого та шкільного харчування)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна.13

Дипломний проект спеціаліста денної форми навчання Цуркан Інни Геннадіївни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цех виробництва плавлених сирів)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна.Go021yEb9kg

 

Дипломний проект бакалавра денної форми навчання Дергачової Вікторії Олександрівни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цехи виробництва молочних продуктів для дитячого харчування)”. Head – асистент Ланженко Любов Олександрівна.

Дипломний проект бакалавра денної форми начання Селлер Світлани Валеріївни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цехи виробництва кисломолочного сиру і напоїв з сироватки)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна.


16-17 червня 2015р. – захист дипломних проектів (робіт) at the department

Published: June 18, 2015

16-17 June 2015 year відбувся захист дипломних проектів на кафедрі технології молока, fats and perfumery and cosmetic products. Захист проводився в ауд. Б-428 державною екзаменаційною комісією, до складу якої входять: Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна; Ph.D., доцент Шарахматова Тетяна Євгенівна; асистент Шалений Володимир Анатолійович (консультант з економічної частини); Бакаленко Віталій Олександрович; Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна; Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна та ін.

34

16 June відбувся захист наступних студентів:

  • Розробка технології майонезу функціонального призначення” (магістр Гресько Ірина Григорівна, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна);
  • Комплексна переробка казеїнової сироватки на кормові і технічні продукти” (магістр Пилипів Володимир Андрійович, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна);

25

  • Удосконалення технології молока і кисломолочних напоїв з подовженим терміном зберігання” (магістр Попов Іван Петрович, керівник – Ph.D., доцент Дюдіна Ірина Анатоліївна);
  • Розробка технології морозива діабетичного призначення” (магістр Янч Ірина Маріянівна, керівник – Ph.D., доцент Шарахматова Тетяна Євгенівна);
  • Розробка технології сиркових десертів діабетичного призначення” (магістр Глазунова Наталія Сергіївна, керівник – Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна);

67

  • Удосконалення технології виробництва йогурту функціонального призначення з використання гуміарабіка” (магістр Мітров Сергій Іванович, керівник – Ph.D., Docent Sevastyanova Olena Volodymyrivna);
  • Реконструкція ПАТКременчуцький міськмолзавод” mind. Кременчук Полтавської обл. (цехи виробництва масла та переробки знежиреного молока) – (спеціаліст Степанюк Олеся Василівна, керівник – Ph.D., доцент Шарахматова Тетяна Євгенівна);
  • Реконструкція ПАТЮрія” mind. Черкаси (цехи апаратний та продукції з незбираного молока) – бакалавр Касьянова Алла Юріївна, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна;
  • Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цехи виробництва м’якого сиру та переробки сироватки).” (бакалавр Дідик Ольга Юріївна, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна).

1 10

17 June відбувся захист наступних студентів:

  • Реконструкція ПАТ “Zolotonysk Oil Plant” mind. Золотоноша Черкаської обл. (цехи з виробництва сухих сумішей спеціального призначення та сухих сумішей для морозива)” – бакалавр Корпан Іванна Василівна, керівник – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;
  • Реконструкція ПАТЮрія” mind. Черкаси (цехи апаратний та переробки сироватки)” – бакалавр Абаєва Яна Артурівна, керівник – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;
  • Реконструкція ПАТКременчуцький міськмолокозавод” mind. Кременчук Полтавської обл. (цехи з виробництва домашнього сиру і переробки сироватки)” – спеціаліст Волкова Ольга Юріївна керівник – Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна;
  • Реконструкція ПАТЮрія” mind. Черкаси (цехи виробництва м’яких сирів і переробки сироватки)” – спеціаліст Невінська Ольга Юріївна, керівник – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;
  • Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи з виробництва морозива ескімо та варочне відділення)” – бакалавр Столяренко Алла Володимирівна, керівник – food. Makovska Tetyana Valentynivna;

8 9

  • Реконструкція ПАТ “Zolotonysk Oil Plant” mind. Золотоноша Черкаської обл. (цехи з виробництва м’яких сирів і переробки маслянки)” – бакалавр Трофимчук Наталія Олександрівна, керівник – food. Makovska Tetyana Valentynivna;
  • Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цехи з виробництва морозива)” – бакалавр Наулік Світлана Віталіївна, керівник – food. Lyubov Oleksandrivna Lanzhenko;
  • “Extension of LLC “Belotserkiv dairy plant” – бакалавр заочної форми навчання Приймак Олена Вадимівна, керівник – food. Lyubov Oleksandrivna Lanzhenko;
  • Реконструкція ПАТЖЛК-Україна” mind. White Church” – спеціаліст Жоров Євгеній Олександрович, керівник – food. Olga Oleksandrivna Kurenkova;
  • Розширення ПАТЮрія” mind. Черкаси (ice cream shop)” – бакалавр Непейцев Олексій Васильович, керівник – food. Lyubov Oleksandrivna Lanzhenko.

Науково-практичний семінар “Innovative solutions and modern technologies in the dairy industry”

Published: June 11, 2015

59 – 10 June 2015 year кафедра технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів Одеської національної академії харчових технологій взяла участь у науково-практичному семінарі ТОВ «Хр. Hansen Ukraine" на тему:Інноваційні рішення та сучасні технології в молочній промисловості”. Sемінар відбувся в готеліАркадія” m. Odessa. У семінарі також приймали участь представники молокопереробних підприємств України. Метою семінару було висвітлення теоретичних та практичних проблем молочної галузі та пошук нових шляхів їх вирішення. 1

Розпочався семінар о 9-00 з доповіді професора Чагаровський Олександра Петровича ТОВ «Хр.Хансен Україна», Карпенко Л.О.-Президент Спілки молочних підприємств України на тему «Сучасний стан виробництва молочних продуктів в Україні». 42

Після цікавих статистичних данних була представлена Поліщуком В.М. LLC "Hr. Hansen Ukraine" презентація на тему: “The most effective solutions for protection against spoilage of fermented milk products, rennet cheese, cheese products, butter during long-term storage, even in case of improper transportation conditions, trade (technology of milk maturation with cultures, лізоцим Afilact, культури серії FreshQ, культури BS-10, 20, 30)”.

Семінар продовжився доповіддями на наступні теми:3

  • Нові ефективні рішення для виробництва свіжих, розсільних сирів, сирів Сулугуні, Моццарелла, Косичка, Кашкавал”. Reporter: Бакаленко В. A. (LLC "Hr. Hansen Ukraine"), "Increasing output and reducing costs in the production of rennet cheese, cheese product thanks to the application of new solutions (культури DVS, ES, ферменти YieldMax, CHY-MАХ M). Principles of output calculation. Ефективність застосування методу SixSigma”. Reporter: Вашека В.В. LLC "Hr. Hansen Ukraine". 6
  • Новий тренд NOLA (без-лактозні продукти). Спеціальний фермент Ha-Lactase для молочних, кисломолочних та інш. products”. Reporter: Плотнікова Р.А. LLC "Hr. Hansen Ukraine";
  • Нові культури для Айрану, Простокваші, Кефіру, (резервуарного, термостатного), Біо-КефіруReporter: Плотнікова Р.А. LLC "Hr. Hansen Ukraine";
  • Обладнання компанії Шварте-Мілфор для молочної промисловості. Reporter: представник компанії Шварте-Мілфор.

Перший день семінару був завершений екскурсією-прогулянкою на теплоході.7

10 червня семінар розпочався доповіддю на тему: “Сучасний стан виробництва сиру кисломолочного в Україні та світі”. Speakers: Professor Chagarovsky O.P. LLC "Hr. Hansen Ukraine".10

Під час перерви на каву-брейк всі бажаючі змогли провести дегустацію сирів сичужних та кисломолочних продуктів вітчизняного та закордонного виробництва та дегустацію фруктових наповнювачів.

Після чого семінар продовжився доповіддю Крицької Е.М. нач.відділу реєстрації ТУ Укрметртестандарту України «Новини законодавства в сфері виробництва та стандартизації молочних продуктів».8

В семінарі також виступила chief. кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій, Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна на тему: “Технології біфідовмісних білкових молочних продуктів”.12

Також були представлені наступні доповіді:

  • Спеціальні культури Chr.Hansen для термостатних продуктів (Dahi 2.0, KeepIT, Express, YF 3331, XO-1, XPL 20, 30, 40, АВТ-7 та інші)”. Reporter: Бакаленко В. A. (LLC "Hr. Hansen Ukraine").
  • Нові культури для покращення смаку кисломолочних продуктів (культури NG Flavour +, СR-Creamy, SDMB, Creamy 2.0, XT-315, FreshQ2, Т-1, Т-2)”. Reporter: Lukashchuk A.V. LLC "Hr. Hansen Ukraine".
  • Нові культури для покращення смаку кисломолочних продуктів (культури NG Flavour +, СR-Creamy, SDMB, Creamy 2.0, XT-315, FreshQ2, Т-1, Т-2)”. Reporter: Lukashchuk A.V. LLC "Hr. Hansen Ukraine".
  • Діюча нормативно-технічна документація для виробництва молочних продуктів із інгредієнтами Chr.Hansen. Новий розширений асортимент. Нові можливості для пакування, термінів придатності”. Reporter: Кунець Т.Л. (LLC "Hr. Hansen Ukraine").

9