Ознайомча практика першокурсників

Published: July 20, 2015

b2MZlvYC4d0

Студенти, що навчаються за напрямом «Харчові технології та інженерія», після 1 курсу проводять ознайомчу практику на харчових підприємствах м. Одеси та Одеської області.

Для проходження практики укладено договори з більшістю підприємств галузі. Для проходження ознайомчої практики організовуються екскурсії на провідні підприємства харчової промисловості.cQ5zOJjBlrM

WITH 29 червня по 19 July студенти груп ТМ-13А та ТМ-13Б факультету ТХППКЗЕтаТ під керівництвом доцента Севастьянової О.В. and асистента Котляра Є.О. кафедри ТМЖіПКЗ проходили ознайомчу практику на підприємствах міста Одеси згідно з планом 2014-2015 n.r..1romqMncMtE (1)

Студенти-першокурсники відвідали різні харчові підприємства, навіть ті, що не пов’язані з їх спеціалізацією. Наприклад, дуже багато цікавого вони дізнались, відвідавши Одеський завод шампанських вин. ttIpSrYJtQ8Завдяки цікавій, пізнавальній розповіді головного технолога Галіча О.В., вони одержали інформацію не тільки про завод, технологію виробництва, а й про історію цього відомого підприємства, пов’язану з Одесою.

В кінці екскурсії на Одеському заводі шампанських вин була організована дегустація.NY6Yhdr0mD4

Також дуже пізнавальними були екскурсії на Одеський олієжировий комбінат (TM “Sunny Valley”), де студенти мали змогу ознайомитись з технологією виробнитцва жирових продуктів, а саме майонезів.4nxl7QWE3gs

На м’ясокомбінаті «Гармаш» студенти ознайомились з переробкою м’яса та м’ясних виробів.

Ltd “ГОРМОЛЗАВОД №1здивував студентів так, що в звіті з ознайомчої практики вони описали його: «Це підприємство не мов маленький будиночок барбі».

Ознайомча практика допомогла першокурсникам закріпити теоретичні знання, які вони протягом року одержали в ОНАХТ, та воочію впевнитись, як теорія втілюється в практику, на що в подальшому навчанні більше звертати уваги.


WARNING! ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ

Published: July 6, 2015

Прийом заяв і документів, вступні екзамени, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі повної середньої освіти

Початок прийому заяв та документів:

full-time education – 10 July 2015 year;

external form of education – 14 July 2015 year.

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають право складати вступні випробування, що проводить ОНАХТ:

full-time education – about 18.00 24 July 2015 year;

external form of education – about 18.00 7 August 2015 year.

Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які поступають на підставі сертифікатів ЗНО:

full-time education – about 12.00 1 August 2015 year;

external form of education – about 18.00 12 August 2015 year.

Терміни проведення вступних іспитів:

full-time education – 25.07 – 01.08.2015 year;

external form of education – 8 – 12 August 2015 year.

Терміни оприлюднення рейтингового списку вступників:

full-time education – не пізніше 12:00 2 August 2015 year;

external form of education – не пізніше 12:00 13 August 2015 year.

Термін вибору вступниками місця навчання відповідно зазначених пріоритетів:

денна форма – to 18.00 5 August 2015 year;

заочна форма – to 18.00 17 August 2015 year.

Термін оновленого списку рекомендованих до зарахування:

денна формане пізніше 12:00 7 August 2015 year;

заочна формане пізніше 12:00 18 August 2015 year.

Терміни зарахування вступників:

Денна форма навчання:

-за державним замовленнямне пізніше 12.00 8 August 2015 p.;

-за кошти фізичних та юридичних осібне пізніше 14 August 2015 p.

Заочна форма навчання:

-по державним замовленнямне пізніше 19 August 2015 p.;

-за кошти фізичних та юридичних осібне пізніше 25 August 2015 p.


19.06.2015p. – останній день захисту дипломних проектів

Published: June 20, 2015

19 June 2015 year відбувся захист дипломних проектів на кафедрі технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів наступних студентів:

  • Нарадовська Анна Олександрівна (спеціаліст ПДО);
  • Чуб Інна Іванівни (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТ “Zolotonysk Oil Plant” mind. Золотоноша Черкаської обл. (цех виробництва масла і спредів)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна;

16

  • Тігінян Анна Олегівна (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва морозива у вафельній продукції та варочне відділення)”. Head – асистент Маковська Тетяна Валентинівна;
  • Мороітес Віталій Олександрович (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цех виробництва масла і спредів)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;

17

  • Гідровіч Вікторія Сергіївна (спеціаліст) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва вафельної продукції та варочне відділення)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна;
  • Кравченко Віра Михайлівна (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва масла і спредів)”. Head – Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна;

15

  • Хоменко Олександр Віталійович (бакалавр) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цехи виробництва харчового казеїну і згущеної сироватки)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна;
  • Карчевська Людмила Юріївна (бакалавр заочної форми навчання) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ТОВВП Надія-Ву с. Лука-Мелешківська Вінницької обл.”. Head – асистент Маковська Тетяна Валентинівна;
  • Гонсалес Владислава Марсіанівна (спеціаліст) з темою дипломного проекту: “Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи виробництва масла та сухих сумішей для морозива)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;

14

  • Міщенко Михайло Петрович (магістр денної форми навчання) з темою комплексного дипломного проекту: “Розробка технології збагаченої олії з використанням пряно-ароматичної сировини”. Head – Ph.D., доцент Севастьянова Олена Володимирівна. Захист відбувся на підприємстві ВАТМаріко”.

Захист дипломних проектів на ТОВГормолзавод №1” m. Одеси

Published: June 20, 2015

1218 June 2015 year відбувся виїзний захист дипломних проектів на Ltd “Гормолзавод №1” m. Одеси. До захисту було представлено: 1 комплексний дипломний проект бакалаврів, 2 дипломних проекта бакалаврів та 2 дипломних проекта спеціалістів.

Комплексний дипломний проект складався з двох дипломів: інженера-технолога та економіста. Дипломний проект бакалавра інженера-технолога Лукіної Людмили Андріївни на тему: “Проектування цеху з виробництва молочних продуктів підвищеної харчової цінності”. Head – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна. 11Дипломна робота бакалавра економіста Помельника Євгена Вікторовича на тему: “Оцінка інвестиційної привабливості розширення ТОВГМЗ №1″ mind. Odesa”. Head – д.е.н., професор Павлов О.І., кафедра економіки промисловості.

Дипломний проект спеціаліста денної форми навчання Гук Оксани Володимирівни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цехи виробництва молочних продуктів для дитячого та шкільного харчування)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна.13

Дипломний проект спеціаліста денної форми навчання Цуркан Інни Геннадіївни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цех виробництва плавлених сирів)”. Head – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна.Go021yEb9kg

 

Дипломний проект бакалавра денної форми навчання Дергачової Вікторії Олександрівни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цехи виробництва молочних продуктів для дитячого харчування)”. Head – асистент Ланженко Любов Олександрівна.

Дипломний проект бакалавра денної форми начання Селлер Світлани Валеріївни на тему: “Extension of LLC “Гормолзавод №1″ mind. Odesa (цехи виробництва кисломолочного сиру і напоїв з сироватки)”. Head – асистент Куренкова Ольга Олександрівна.


16-17 червня 2015р. – захист дипломних проектів (робіт) на кафедрі

Published: June 18, 2015

16-17 June 2015 year відбувся захист дипломних проектів на кафедрі технології молока, fats and perfumery and cosmetic products. Захист проводився в ауд. Б-428 державною екзаменаційною комісією, до складу якої входять: Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна; Ph.D., доцент Шарахматова Тетяна Євгенівна; асистент Шалений Володимир Анатолійович (консультант з економічної частини); Бакаленко Віталій Олександрович; Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна; Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна та ін.

34

16 June відбувся захист наступних студентів:

  • Розробка технології майонезу функціонального призначення” (магістр Гресько Ірина Григорівна, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна);
  • Комплексна переробка казеїнової сироватки на кормові і технічні продукти” (магістр Пилипів Володимир Андрійович, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна);

25

  • Удосконалення технології молока і кисломолочних напоїв з подовженим терміном зберігання” (магістр Попов Іван Петрович, керівникк.б.н., доцент Дюдіна Ірина Анатоліївна);
  • Розробка технології морозива діабетичного призначення” (магістр Янч Ірина Маріянівна, керівник – Ph.D., доцент Шарахматова Тетяна Євгенівна);
  • Розробка технології сиркових десертів діабетичного призначення” (магістр Глазунова Наталія Сергіївна, керівник – Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна);

67

  • Удосконалення технології виробництва йогурту функціонального призначення з використання гуміарабіка” (магістр Мітров Сергій Іванович, керівник – Ph.D., доцент Севастьянова Олена Володимирівна);
  • Реконструкція ПАТКременчуцький міськмолзавод” mind. Кременчук Полтавської обл. (цехи виробництва масла та переробки знежиреного молока) – (спеціаліст Степанюк Олеся Василівна, керівник – Ph.D., доцент Шарахматова Тетяна Євгенівна);
  • Реконструкція ПАТЮрія” mind. Черкаси (цехи апаратний та продукції з незбираного молока) – бакалавр Касьянова Алла Юріївна, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна;
  • Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цехи виробництва м’якого сиру та переробки сироватки).” (бакалавр Дідик Ольга Юріївна, керівник – Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна).

1 10

17 June відбувся захист наступних студентів:

  • Реконструкція ПАТ “Zolotonysk Oil Plant” mind. Золотоноша Черкаської обл. (цехи з виробництва сухих сумішей спеціального призначення та сухих сумішей для морозива)” – бакалавр Корпан Іванна Василівна, керівник – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;
  • Реконструкція ПАТЮрія” mind. Черкаси (цехи апаратний та переробки сироватки)” – бакалавр Абаєва Яна Артурівна, керівник – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;
  • Реконструкція ПАТКременчуцький міськмолокозавод” mind. Кременчук Полтавської обл. (цехи з виробництва домашнього сиру і переробки сироватки)” – спеціаліст Волкова Ольга Юріївна керівник – Ph.D., доцент Ізбаш Євгенія Олександрівна;
  • Реконструкція ПАТЮрія” mind. Черкаси (цехи виробництва м’яких сирів і переробки сироватки)” – спеціаліст Невінська Ольга Юріївна, керівник – Ph.D., доцент Чабанова Оксана Борисівна;
  • Реконструкція ПАТЖитомирський маслозавод” (цехи з виробництва морозива ескімо та варочне відділення)” – бакалавр Столяренко Алла Володимирівна, керівникас. Makovska Tetyana Valentynivna;

8 9

  • Реконструкція ПАТ “Zolotonysk Oil Plant” mind. Золотоноша Черкаської обл. (цехи з виробництва м’яких сирів і переробки маслянки)” – бакалавр Трофимчук Наталія Олександрівна, керівникас. Makovska Tetyana Valentynivna;
  • Реконструкція ТОВІНТЕР ФУДТульчинська філія у м. Тульчин Вінницької обл. (цехи з виробництва морозива)” – бакалавр Наулік Світлана Віталіївна, керівникас. Lyubov Oleksandrivna Lanzhenko;
  • “Extension of LLC “Belotserkiv dairy plant” – бакалавр заочної форми навчання Приймак Олена Вадимівна, керівникас. Lyubov Oleksandrivna Lanzhenko;
  • Реконструкція ПАТЖЛК-Україна” mind. Біла Церква” – спеціаліст Жоров Євгеній Олександрович, керівникас. Куренкова Ольга Олександрівна;
  • Розширення ПАТЮрія” mind. Черкаси (ice cream shop)” – бакалавр Непейцев Олексій Васильович, керівникас. Lyubov Oleksandrivna Lanzhenko.

Науково-практичний семінарІнноваційні рішення та сучасні технології в молочній промисловості

Published: June 11, 2015

59 – 10 June 2015 year кафедра технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів Одеської національної академії харчових технологій взяла участь у науково-практичному семінарі ТОВ «Хр. Hansen Ukraine" на тему:Інноваційні рішення та сучасні технології в молочній промисловості”. Sемінар відбувся в готеліАркадія” m. Одеси. У семінарі також приймали участь представники молокопереробних підприємств України. Метою семінару було висвітлення теоретичних та практичних проблем молочної галузі та пошук нових шляхів їх вирішення. 1

Розпочався семінар о 9-00 з доповіді професора Чагаровський Олександра Петровича ТОВ «Хр.Хансен Україна», Карпенко Л.О.-Президент Спілки молочних підприємств України на тему «Сучасний стан виробництва молочних продуктів в Україні». 42

Після цікавих статистичних данних була представлена Поліщуком В.М. ТОВ «Хр.Хансен Україна» презентація на тему: “Найефективніші рішення для захисту від псування кисломолочних продуктів, сиру сичужного, сирних продуктів, масла вершкового при довготривалому зберіганні, навіть у випадку неналежних умовах транспортування, торгівлі (технологія визрівання молока із культурами, лізоцим Afilact, культури серії FreshQ, культури BS-10, 20, 30)”.

Семінар продовжився доповіддями на наступні теми:3

  • Нові ефективні рішення для виробництва свіжих, розсільних сирів, сирів Сулугуні, Моццарелла, Косичка, Кашкавал”. Доповідач: Бакаленко В. A. (ТОВ «Хр.Хансен Україна»), «Збільшення виходу та зниження затрат у виробництві сиру сичужного, сирного продукту завдяки застосуванню нових рішень (культури DVS, ES, ферменти YieldMax, CHY-MАХ M). Принципи розрахунку виходу. Ефективність застосування методу SixSigma”. Доповідач: Вашека В.В. ТОВ «Хр.Хансен Україна». 6
  • Новий тренд NOLA (без-лактозні продукти). Спеціальний фермент Ha-Lactase для молочних, кисломолочних та інш. products”. Доповідач: Плотнікова Р.А. ТОВ «Хр.Хансен Україна»;
  • Нові культури для Айрану, Простокваші, Кефіру, (резервуарного, термостатного), Біо-КефіруДоповідач: Плотнікова Р.А. ТОВ «Хр.Хансен Україна»;
  • Обладнання компанії Шварте-Мілфор для молочної промисловості. Доповідач: представник компанії Шварте-Мілфор.

Перший день семінару був завершений екскурсією-прогулянкою на теплоході.7

10 червня семінар розпочався доповіддю на тему: “Сучасний стан виробництва сиру кисломолочного в Україні та світі”. Доповідачі: професор Чагаровський О.П. ТОВ «Хр.Хансен Україна».10

Під час перерви на каву-брейк всі бажаючі змогли провести дегустацію сирів сичужних та кисломолочних продуктів вітчизняного та закордонного виробництва та дегустацію фруктових наповнювачів.

Після чого семінар продовжився доповіддю Крицької Е.М. нач.відділу реєстрації ТУ Укрметртестандарту України «Новини законодавства в сфері виробництва та стандартизації молочних продуктів».8

В семінарі також виступила chief. кафедри ТМЖіПКЗ Одеської національної академії харчових технологій, Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна на тему: “Технології біфідовмісних білкових молочних продуктів”.12

Також були представлені наступні доповіді:

  • Спеціальні культури Chr.Hansen для термостатних продуктів (Dahi 2.0, KeepIT, Express, YF 3331, XO-1, XPL 20, 30, 40, АВТ-7 та інші)”. Доповідач: Бакаленко В. A. (ТОВ «Хр.Хансен Україна»).
  • Нові культури для покращення смаку кисломолочних продуктів (культури NG Flavour +, СR-Creamy, SDMB, Creamy 2.0, XT-315, FreshQ2, Т-1, Т-2)”. Доповідач: Лукащук А.В. ТОВ «Хр.Хансен Україна».
  • Нові культури для покращення смаку кисломолочних продуктів (культури NG Flavour +, СR-Creamy, SDMB, Creamy 2.0, XT-315, FreshQ2, Т-1, Т-2)”. Доповідач: Лукащук А.В. ТОВ «Хр.Хансен Україна».
  • Діюча нормативно-технічна документація для виробництва молочних продуктів із інгредієнтами Chr.Hansen. Новий розширений асортимент. Нові можливості для пакування, термінів придатності”. Доповідач: Кунець Т.Л. (ТОВ «Хр.Хансен Україна»).

9


День кафедри

Published: May 25, 2015

22 May 2015 year в залі засідань Вченої ради ауд. А-234 в 14-30 відбулась значна подія для кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products – ДЕНЬ КАФЕДРИ.1

В цьому заході прийняли участь студенти всіх курсів кафедри, викладачі кафедри. На захід були запрошені студенти 2 and 3 курсів Механіко-технологічного технікуму Одеської національної академії харчових технологій.1

Розпочався захід з ознайомленням студентів та гостей з історією виникнення, викладацько-педагогічним та інженерним складом кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products.

Після цього виступила завідувач кафедри, Doctor of Technical Sciences, професор Ткаченко Наталія Андріївна зі словами привітання та натхнення для студентів та викладачів кафедри.2

Після чого студенти всіх курсів мали змогу продемонструвати свої таланти та привітати кафедру з важливою подією. Першою виступила студентка 1 курсу групи ТМ-13 Камінська Марина з піснеюСлова”. 3

Продовжили виступ студенти 2 курсу групи ТМ-23, які підготували цікаві ролики та презентації, статистичні дані про споживання молочних продуктів студентами, а також виступ не пройшов без веселих пісень.4Студенти групи ТМ-24 також привітали кафедру кумедними віршами, а також словами подяки викладачам кафедри.5

Наступними виступали студенти 3 курсу групи ТМ-33, які продемонстрували цікаві презентації, ролікі, анекдоти та розіграли дуже цікаві сценки. Виступ завершився веселою піснею зі словамиМи бажаємо щастя вам”.6

Останніми виступили студенти останнього 5 курсуспеціалісти та магістри кафедри. Майбутні фахівці представили вірші, а також пісню.7

Після студентських виступів були проведені розважальні конкурси, а саме: “Вгадай продукт”, “Брейн-ринг зі студентами”, and “Брифінг студентів з викладачами кафедри”.8 В конкурсіВгадай продуктприйняли участь студенти 1-3 курсу, а також студентка 2 курсу МТТ ОНАХТ. Брейн-ринг зі студентами пройшов дуже веселокрім корисної інформації, студентка виграла за найбільшу кількість правильних відповідей маленький презентпакет ряжанки. 9А брифінг з викладачами теж не пройшов марнокожному викладачу студенти підготували цікаві питання анонімного характеру, які допомогли студентам більше поспілкуватись з викладацьким складом кафедри.10

Захід завершився врученням студентами подарунку кафедрі та його викладачам. В цілому захід мав великий успіх і закінчився оваціями та усмішками всіх присутніх. Дякуємо всім за активну участь!