Excursions and practice at enterprises

Спandвпраця з СТОВ «Агрофірма Петродолинське»

Сьогодні Одеський національний технологічний університет готує фахівців спеціальності 204 “Technology of production and processing of animal husbandry products”, які є профільними у представленій галузі!!!! Висока вкаліфікація викладачів, тісна співпраця двох випусковх кафедр з представниками профільних підприємств і талановиті студентице гарантія успіху!!!! Так 23 October 2021 year – розвитку молочного скотарства в Одеській області була присвячена робоча зустріч представників влади, фермерів, підприємців і науковців на базі агрофірми «Петродолинське» і комплексу «Агроландія». Розведення та утримання корів, переробка молока є довготривалим і малоприбутковим бізнесом, який потребує «довгих» грошей і без підтримки держави не обійтись. Євросоюз вкладає у розвиток і підтримку АПК щороку не менше 24 млрд. євро. Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Рафаїлович Гриневецький зазначив, що основою розвитку сільських територій є тваринництво, а основою розвитку тваринництва є поголів’я і корми. На жаль результатом попередніх років стало суттєве зниження поголів’я тварин в Україні і зокрема в Одеській області. Так, порівняно з 1990 роком поголів‘я великоі рогатої худоби зменшилося з 1,9 млн. to 147 тис., птиці – with 19 млн.голів до 2,1 млн. in 2020 year. Як результатзменшення споживання жителями регіону, м‘яса з 35 кг до 15,2. Така увага влади до розвитку АПК в нашому регіоні дозволить покращити забезпеченість жителів необхідними та якісними харчовими продуктами. Весь цей процес потребує сучасних технологій і профільних фахівців, зокрема в галузі зернових технологій і комбікормів, технології виробництва м‘яса і м‘ясних продуктів, молока і молочних продуктів та ін. Для фінансової підтримки державою прийнята Національна програма розвитку молочної галузі, яка передбачає збільшення поголів’я корів з 1,7 млн.голів до 3,0 млн., виробництво молока в Україні має зрости з 6,5 млн.т. to – 10 млн.т. Так що є надія, що накінець то вартість молока в Україні стане меншою, ніж в країнах ЄС! А для цього потрібні професіональні кадри. Одеський національний технологічний університет має понад 50 років досвіду з підготовки фахівців для м’ясної та молочної промисловості.

Відео матеріал СТОВАгрофірма Петродолинське

27 лютого 2023р. на початку переддипломної практики студентів 4 and 5 курсів денної та заочної форм навчання 181 and 204 спеціальностей, відбулась он-лайн зустріч з: деканом факультету технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу (ТтаТХПіПБ) Шарахматовою Тетяною Євгеніївною, завідувачем кафедри технології молока, oil and fat products and the beauty industry (TMOZHPtaIK) Скрипніченком Дмитром Михайловичем, заступником декана факультету ТтаТХПіПБ Чабановою Оксаною Борисівною та відповідальним за практичну підготовку і працевлаштування на кафедрі ТМОЖПтаІК Євгенієм Олександровичем Котлярем. Зі студентами провели роз’яснювальну роботу, щодо особливостей проходження практики в воєнний час.

Практичний досвід є невід’ємною складовою якісної сучасної освіти. Студенти кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси ОНТУ і ознайомились з агрофірмою СТОВ “Petrodolinsk”, що на Одещині. Дякуємо за теплий прийом та цікаву екскурсію завідувача фермою Леоніда Анатолійовича. До речі, ферма залюбки чекає майбутніх фахівців до себе на роботу.

Роботодавці залучаються до організації освітнього процесу на ОП при організації і проведенні ознайомчої та переддипломної практик, екскурсій на підприємства галузі. Так, 30.06.2021p. відбулася екскурсія на ТОВ «Мукко», де співвласник підприємства Кміть Назар ознайомив здобувачів із виробництвом. Виражаємо щиру вдячність співвласнику ТОВ “MUKKO” Назару Кмітю за організацію прекрасної екскурсії для студентів спеціальності 204 “Technology of production and processing of animal husbandry products” на ферми і сироробне підприємство!!!! Щиро радіємо такій тісній співпраці з нашими роботодавцями!!!

Ознайомча практика 2021р. на кафедрі технології молока, олійно-жирових подуктів та індустрії краси Одеської національної академії харчових технологій!

05 липня 2019 p. – разом з студентами першого курсу ф-ту ТтаТХПіПБ #ONAHT відвідали ТОВЛюстдорфВінницька область, m, Іллінці (ТМСелянське”, “На здоров’я”) – один з лідерів по кількості та якості переробки молока на Україні. Реальний приклад взаємодії промисловості, бізнесу та вищої освіти. Підприємство організувало та сплатило трансфер Одеса-Іллінці-Одеса, організувало екскурсію, дегустацію та обід для всіх відвідувачів. Дякуємо керівництву та всім учасникам ТОВЛюстдорф“#Селянське за організацію заходу та теплий прийом.

Завершення курсу занять з дисципліни “Technology of fats and fat substitutes” для академічної групи ТМ-33-б виїздною лекцією на підприємстві ТОВ “Ava” Одеський завод кісточкових та рослинних олій! Дякуємо керівництву цього підприємства з багаторічною історією за теплий прийом.

Зустріч студентів з представником Пологівського олійноекстракційного заводу (м.Пологи, Запорізька область).

11.07.2018 – в рамках ознайомчої практики відвідали з студентами першого курсу факультету ТтаТХПіПБ Одеської національної академії харчових технологій підприємство по виробництву м’ясних напівфабрикатівВладівське подвір’я”. Своя ферма, свої землі для вирощування кормів, свій забійний цех і переробкаправильний підхід до бізнесу.

05.07.2018 разом зі студентами першого курсу факультету Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу в рамках ознайомчої практики відвідали Одеський олійножировий комбінат, торгова маркаСонячна долина”. Побачили технологічний процес виробництва майонезу. Дякуємо керівництву підприємства за пізнавальну екскурсію.

Висловлюємо подяку підприємсту ПрАТЛакталіс-Миколаївза чудову можливість проходження практики на сучасному молочному підприємстві.

ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» належить французькій компанії Lactalis Groupe, яка є одним з найбільших виробників молочної продукції у світі.

Продукція Lactalis представлена на українському ринку під відомими брендами: President, «Дольче», «Лактонія», Lactel, «Фанні» і «ЛокоМоко»

Лакталіс має впроваджену система НАССР, сертифікована інтегрована система управління якістю і безпекою харчових продуктів відповідно до вимог стандартів ISO.

Лакталіс” – це смачно, корисно, якісно!

Перелік базових договорів на практику студентів

  • TOV "GORMOLZAVOD";

  • TOV "AVA";

  • TOV "MUKKO";

  • ФОП Корнюшенко Н.В. ("European Cheese Factory");

  • STOV "AGROFIRMA PETRODOLINSKE";

  • ТОВ «ВЕЛЕС»;

  • ТОВ «ФК «Біостимулятор».

Зарубіжна практика: ТОВ «Профітім» (Німеччина).