Профорієнтаційна робота 12.11.2014р. в м.Березівка Одеської області для випускників шкіл

Опубліковано на: Листопад 13, 2014

Вибір професії — це вибір життєвого шляху, вибір сфери прикладання своїх сил, знань та умінь. А разом з ним — і відповідної роботи та спільноти людей, нею об’єднаних. Обрати професію – означає обрати шлях опанування певної системи знань і практичних навичок, шлях реалізації своїх здібностей, природних нахилів, інших особистих якостей та їх подальшого формування у процесі навчання та трудової діяльності.

112 листопада 2014 року в м. Березівка Одеської області був організований Березівським районним центром зайнятості профорієнтаційний захід. Захід відбувся в актовій залі міської школи м.Березівки. Допомогти молодим людям зорієнтуватися у виборі професійного напряму, ознайомити з мережею навчальних закладів та освітніми програмами, надати всебічну та актуальну інформацію про професії, що мають попит на ринку праці, заохотити до отримання тих професій, в яких є потреба в регіоні, сформувати активну життєву позицію та позитивне ставлення до свого майбутнього – таку мету ставили перед собою організатори ярмарку. 2

Цього дня двері були гостинно відчинені для випускників 9-11-х класів 3 шкіл м.Березівки та їх батьків. Представники 5 вищих навчальних закладів області (Одеський національний медичний університет, Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського, Одеська національна академія харчових технологій, Одеський державний аграрний університет, Одеська державна академія будівництва та архітектури) розповіли старшокласникам про напрямки та спеціальності, за якими проводиться підготовка фахівців.

4Представниками нашої академії виступили асистент кафедри технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів Куренкова Ольга Олександрівна та інженер факультету низькотемпературної техніки і технології Чайка Костянтин Олексійович.

Близько 200 випускників мали можливість отримати повну інформацію щодо вступу в будь-який із представлених навчальних закладів, а також переглянути презентаційні відеоматеріали про умови навчання в них. 3Відгуки випускників та їх батьків засвідчили, що усі учасники були задоволені проведеним заходом, який допоміг їм переконатися, що, обираючи професію, необхідно обов’язково враховувати потреби ринку праці та свої нахили, здібності.





Коментарі закриті