Студентський огляд-конкурс кулінарного мистецтва «Кухні народів світу» – 03.10.14

Posted on: October 7, 2014

Department of milk technology, fats and perfumery and cosmetic products 3 жовтня провела КУЛІНАРНИЙ КОНКУРС «Кухні народів світу», який відбувся в студентському гуртожитку.

DSC_1501

Організував та підготував асистент кафедри технології молока, жирів і парфумерно – косметичних засобів Котляр Є.О. керуючий групою ТМ-24, а допомогли в організації та проведенні конкурсу куратори груп кафедри технології молока, жирів і парфумерно–косметичних засобів: доцент Чабанова О.Б., доцент Дюдіна І. A., доцент Дец Н.О.

У конкурсі брали участь студенти 1,2 and 3 курсів ТМ-13, ТМ-23, ТМ-24 і ТМ-33 відповідно. При підготовці до цього заходу учасники груп ретельно вивчили історію, традиції і звичайно, особливості національної кухні того народу, блюда котрого презентували. Особливо хочеться відмітити ведучих — студентів Сладку Любаву Михайлівну та Донченко Валерію Валеріївнувони задавали дух і тон всьому заходу.DSC_1515

Шановне журі, котре очолила завідуюча кафедрою технології молока, жирів і парфумерно–косметичних засобів професор Ткаченко Наталя Андріївна, вміло і принципово оцінювало конкурс за наступними критеріями: зовнішній вигляд і злагодженість учасників команд, оформлення і смакові якості блюд, сервіровка і презентація, а також в цілому шоу – виставу.

Крім головного конкурсу були запропоновані змагання на значимість продуктів харчування, кмітливість та швидку реакцію. В конкурсі змагання хто швидше та точніше викладе картки з назвою продуктів харчування, шкідливих для дитячого організму перемогла команда Дец Надії Олександрівни крім того вони отримали грамоту «найкращий кулінарний шедевр».

Підопічні Котляра Є.О. були першими, виступая в ролі героїні знаменитої казки Золушки, перебираючи крупу і роблячи «намисто» з макарон.

DSC_1522

Звичайно ж саме цікаве і захоплююче було при головному конкурсі, в ході котрого учасники старалися показати кулінарне мистецтво в приготуванні національних блюд та напоїв тих країн, котрі представляли. Вони також продемонстрували вміння в сервіровці стола, блиснули ерудицією та кулінарним талантом.

Перше місце заслужено дісталось групі, котру курирує доцент Дюдіна Ірина Анатоліївна. Цим учасникам вдалося випередити суперників та достойно представити угорську кухню. Нагородою для третьокурсників дісталася сама велика ложка і грамота.

Другими були підопічні доцента Чабанової О.Б., котрі представляли українську кухню. Їх вареники дуже сподобались журі. Вони отримали приз за друге місце — середню ложку і грамоту. На третьому місці опинилась група, котру курирує асистент Котляр Євгеній Олександрович. Цей колектив продемонстрував французьку кухню. Їх крем-суп мало чим уступав двом першим призерам. Заслуженою нагородою їм дістався приз — мала ложка і грамота.

Дух здорового змагання, атмосфера доброзичливості і невимушеності захлеснула всіх учасників та глядачів. В цій обстановці не встояли навіть члени журі. Завідуюча кафедрою технології молока, жирів і парфумерно–косметичних засобів Ткаченко Наталя Андріївна прийняла участь в концертній програмі. Присутні тривалими оплесками нагородили її за виконання пісні.

Особливу вдячність хочеться висловити організаторам і учасникам конкурсу таким, як: завідуючій гуртожитком Нікул О.Н., керуючим груп, студентам груп ТМ – 13, ТМ – 23, ТМ-24, ТМ – 33.

Готуючи свої блюда і захід в цілому, вони не забули «кинути» в них трішечки любові, трішки добра, краплину радості, скибочку ніжності, велику порцію одеського жарту. І це все додало заходу легкості, невимушеності, а головне насолоду. Будемо вірити, що все це ще більше згуртує студентські колективи, допоможе в навчанні та побуті. І важливо, що всі учасники огляду–конкурсу доторкнулись до мистецтва. Великий А.Моруа стверджував: «Як живопис і музика, так і кухня – мистецтво. Живопис обворожує око, музика – слух, а кулінарія – смак». Саме представники нашого прославленого харчового ВУЗА зобов’язані володіти цім мистецтвом в досконалості.

Вітаємо переможців та бажаємо всім кулінарних перемог! Нехай ваше життя буде смачним!





Comments are Closed