Проходження практики студентами 4 and 5 курсів
Published: March 2, 2015Студенти кафедри ТМЖіПКЗ, які навчаються за ОКР “Master's degree” specialty 8.05170108 «Технології зберігання, консервування та переробки молока» направлені для проходження виробничої та дослідницької практик з 02.02. to 15.03.2015 року на кафедрі технології молока, fats and perfumery and cosmetic products.
Студенти, які навчаються за ОКР “Specialist” specialty 7.05170108 «Технології зберігання, консервування та переробки молока» були направлені для проходження виробничої практики з 16.02 to 01.03.2015 року та переддипломної практики з 02.03. to 15.03.2015 року на такі підприємства галузі: TOV "GORMOLZAVOD", ПАТ «Житомирський маслозавод», ПАТ «Кременчуцький міськмолокозавод», ПАТ «Юрія», ПАТ «ЖЛК-Україна». Студенти, які навчаються за ОКР “Bachelor”, професійного спрямування «Технології зберігання, консервування та переробки молока» направляються для проходження переддипломної практики з 02.03. to 22.03.2015 року на таких підприємствах: ТОВ «Гормолзавод», ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», ПАТ «Юрія», ПАТ «Житомирський маслозавод», ТОВ «ІНТЕР ФУД» Тульчинська філія. Студенти, які навчаються за ОКР “Bachelor” заочної форми навчання, професійного спрямування «Технології зберігання, консервування та переробки молока» направлені для проходження переддипломної практики з 02.02. to 01.03.2015 року на такі підприємства: TOV "GORMOLZAVOD", ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» та інші.
WARNING! Оновлено списки предметів зовнішнього незалежного оцінювання!
Published: February 24, 2015Профорієнтаційний захід в ЗОШ №122 м.Одеси
Published: February 17, 201510 February 2015 year Одеська національна академія харчових технологій прийняла участь в профорієнтаційному заході в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №122 м. Одеси, який був організований Одеським міським центром зайнятості. В даному заході були представлені 11 факультетів академії, а також всі структурні підрозділи. Представником факультету технології і безпеки харчових продуктів та парфумерно-косметичних засобів, відповідно і кафедри технології молока жирів і парфумерно-косметичних засобів, виступила асистент Куренкова Ольга Олександрівна. На заході були присутні учні 9-11 класів школи №122. Учням були представлені рекламні презентації факультетів та структурних закладів.
З новорічними святами!
Published: January 1, 2015Студентська наукова конференція – 09.12.2014p.
Published: December 13, 20149 December 2014 year на кафедрі молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів пройшла студентська наукова конференція по результатам науково-долідної роботи студентів 4 and 5 курсів. На конференції було представлено 6 докладів, а саме:
- Розробка технології виробництва спредів функціонального призначення. Студенти групи ТМ-43(a) – Тігінян А., Дідик О., Касьянова А. Науковий керівник – асистент Куренкова Ольга Олександрівна.
- Розробка технології нових видів морозива. Студенти групи ТМ-43(a) – Столяренко А., Мороітєс В., Непейцев О., Наулік С. Науковий керівник – асистент Куренкова Ольга Олександрівна.
- Біо-розкладна упаковка в харчовій і молочній промисловості. Студенти групи ТМ-53(a) – Гук О., Цуркан І. Науковий керівник – доцент Севастьянова Олена Володимирівна.
- Розробка технології функціональних майонезів. Студенти групи ТМ-53(a) – Волкова О., Степанюк О. Науковий керівник – доцент Дец Надія Олександрівна.
- Розробка технології нових видів морозива. Студенти групи ТМ-53(a) – Гонсалес В., Гідрович В. Науковий керівник – доцент Дец Надія Олександрівна.
- Моніторинг основних методів визначення білку та жиру в молочних продуктах. Студенти групи ТМ-43(b) – Дергачова В., Корпан І, Лукіна Л., Чуб І., Кравченко В., Селлер С. Науковий керівник – доцент Севастьянова Олена Володимирівна.
Лабораторні роботи на кафедрі зі студентами 4 and 5 курсів
Published: December 6, 2014Лабораторні роботи на кафедрі молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів формують у студентів вміння та навички кваліфікованої діяльності по виробництву і визначенню якості молочних продуктів на основі сучасних методів виробництва і контролю.
При цьому студенти знайомляться з асортиментом виробництва, термінологією, показниками якості. У зміст лабораторних робіт входить опрацювання теоретичного матеріалу та хід виконання робіт. По кожній роботі студентом складається звіт, який пред’являється викладачеві на перевірку.
При виконанні лабораторних робіт студенти мають можливість самостійно виробити і оцінити якість молочних продуктів у виробничих умовах. В понеділок 1 December на кафедрі пройшло лабораторне заняття у групи TM-43(b) з асистентом Куренковою О.О. з дисциплін “Технологія молока з КП” and “Інноваційні технології галузі”.
Тематика робіт була “Оцінка якості вершкового масла та спреду”, and “Вивчення технологічних особливостей виробництва молочних напоїв функціонального призначення”. В лабораторних умовах студенти перевірили на якість вершкове масло та спред, а також виробили вітамінізоване молоко та йогурт з використанням вітаміну С. У вівторок 2 December пройшли лабораторні роботи у групи TM-43(a) з асистентом Куренковою О.О. з дисципліни “Науково-дослідна робота студента” and “Інноваційні технології галузі” на теми:
“Виробництво морозива з м’ятним лікером” and “Вивчення технологічних особливостей виробництва пробіотичних молочних продуктів”.
Також на основі м’ятного лікеру на молочній основі був вироблений французький десерт “Шоколадний мус”. В середу 3 December з асистентом Курековою О.О. було проведено лабораторне заняття з групою ТМ-57(b) (masters) з дисципліни “Науково-технічний прогрес та прогнозування розвитку”. В лабораторних умовах було вироблено 4 products: десерт “Молочний пудинг” (приготовлений зі свіжих продуктів – milk, жовтків, цукру, а також крохмалю та желатину, що використовуються для загустіння пудингу),
ice “Пломбір” and “Шоколадне” (натуральне без використання стабілізаторів) та майонез з використанням комбінованого комплексу рослинних олій (соняшникової рафінованої та нерафінованої, кукурудзяної та гарбузової олій).
В четверг 4 December було проведено лабораторне заняття з групою TM-53(a) (спеціалісти) з асистентом кафедри Куренковою О.О. з дисципліни “Технології молочних продуктів функціонального призначення” на тему:
“Використання мінеральних речовин у виробництві молочних продуктів”. З цією метою було вироблено згущене молоко з цукром, збагачене комплексом мінералів та вітамінів, а також майонез з використанням комплексу рослинних олій.
Після виробництва згущеного незбираного молока з цукром, збагаченого мінеральними речовинами та вітамінами, було вироблено торт на основі вафельних коржей. В кінці кожної лабораторної роботи обов’язково проводилася органолептична оцінка якості вироблених продуктів.
Профорієнтація в акції “Моя професія – моє майбутнє” (m. Жмеринка Вінницької обл., 24.11.2014)
Published: November 26, 2014«Моя професія – моє майбутнє» – під таким гаслом у м. Жмеринка 24 November в приміщенні районного будинку культури відбувся профорієнтаційний захід, організаторами якого став Жмеринський міськрайонний центр зайнятості, управління освіти та науки. Мета заходу – надання допомоги учнівській молоді у професійному самовизначенні,
формування усвідомленого підходу до вибору професії, мотивація до праці та легального працевлаштування в Україні, інформування про послуги служби зайнятості, перспективи працевлаштування, права та соціальні гарантії молоді. Під час заходу випускники ознайомились із послугами 11 вищих та професійно-технічних навчальних закладів.
Презентували свої освітні послуги та пропонували навчання за різними спеціальностями навчальні заклади Жмеринки, Вінниці, Одеси. Різноманітні інформаційні, рекламні, фото- і відеоілюстративні матеріали допомогли учасникам розширити свої знання щодо професій та спеціальностей, які можна отримати в навчальних закладах.
Одеська національна академія харчових технологій також приймала участь в данному заході, а саме асистент кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products Куренкова Ольга Олександрівна та старший викладач кафедри електромеханіки Букарос Андрій Юрійович.
Захід відвідали школярі 9-11 класів із семи навчальних закладів м. Жмеринка. Після презентації навчальних закладів учні мали змогу більш детально дізнатися про спеціальності кожного закладу, поспілкуватися з представниками.