Department Day
Published: May 16, 2016Faculty Week and Department Day – it's a holiday, which once a year unites teachers and students in a single team. Students also prepare for this event every year, and the staff of the entire department. I want to come up with something new, cheerful, unlike, interesting, that a positive mood would be transmitted to others. And this is how it turned out for us… Students of all courses of the department took part in this event, teachers of the department. Students were invited to the event 2 and 3 courses of the Mechanical and Technological Technical College of the Odessa National Academy of Food Technologies.
This year 13 May Department of Milk Technology, fats and perfumery and cosmetic products spent her day fun and useful. They say, that the mood would be good, you need to start the day with a smile and positive emotions.
On this day, the history of the Department of Milk Technology was remembered, fats and perfumery and cosmetic products, its scientists, teachers, whose contribution is invaluable.
The planned solemn event took place in auditorium B-326 . We couldn't help but invite guests to our holiday. On this day, students of the Mechanical and Technological Technical College came to us, who also took part in the concert program.
After the history of the department, the head of the department spoke, Doctor of Technical Sciences, Professor Nataliya Andriivna Tkachenko with words of greeting and a song for students and teachers of the department.
What a holiday without music, laughter and songs. The department has never been deprived of student and teaching talents. Those present enjoyed the "golden" voices of the students, namely female students 4 course Bevzyuk T. and Nistor K., students 2 course of Kaminska M., student 2 course Dobriko K. and Bayush A.
Listened to poems, prose, prepared by students 1, 3 and 4 courses, watched student medleys and videos. In addition, two fiery oriental dances by female students were presented 1 course Kurdas T. and 2 course Sklifasovska A.
The video clip about the teachers of the department turned out to be especially interesting and witty, prepared by a student 3 course Manukyan V.
In addition to student performances by students 3 during the course of the TM-35 group, a perfumery and cosmetic quiz was held, interesting contests.
After the speeches and contests, all those present were invited to the official opening of the laboratory of the technology of fats and perfumery and cosmetic products in the auditorium. D-125.
The Department's Day was also brightly marked on wall newspapers, by the way, prepared by students not only of our department. Everyone was satisfied with the time spent.
We invite everyone!
Published: May 11, 2016We invite everyone to attend the Day of the Department of Milk Technology, fats and perfumery and cosmetic products, which will take place 13 May in 13-00 to the auditorium. B-326.
Also on 05/13/2016. V 15-30 it is planned to open a laboratory for the technology of fats and perfumery and cosmetic products (D-125)!
Curator's hour is open
Published: May 10, 201610 May 2016 year by the Faculty of Food Technology, perfumery and cosmetic products, commodity studies and expertise, namely the pronoun. dean Chabanova Oksana Borysivna a meeting of students with a veteran of the Great Second Patriotic War was organized.
After which Fr 12-00 to the auditorium. D-111 held an open curatorial hour of the curator 1 of the TM-13 group course Куренкової Ольги Олександрівни на тему: “Одеса в роки війни”. Були запрошені студенти 1 and 2 course.
На заході була представлена патріотична відео-презентація, яка більш детально ознайомила студентів з героїчною обороною Одеси в роки Великої Другої Вітчизняної війни.
Мета кураторської години: виховання свідомої любові до Батьківщини, поваги до історичного минулого свого народу на прикладі подвигів, здійснених в роки Великої Вітчизняної війни.
З Великоднем!
Published: May 1, 2016ODESSA SMART FORUM
Published: April 29, 201627-29 April 2016 року відбулася ХІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ СТУДЕНТІВ З РОЗДІЛУ "FOOD TECHNOLOGIES" у рамках «ODESSA SMART FORUM»
≡ НАПРЯМКИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ ≡
- Прогресивні технології переробки сільськогосподарської сировини в харчові продукти; технологічні аспекти виробництва харчових продуктів лікувально-оздоровчого призначення та парфумерно-косметичних засобів.
- Перспективи створення прогресивного обладнання переробних і харчових виробництв.
- Товарознавча оцінка та дослідження якості та безпеки харчових продуктів.
- Актуальні проблеми економіки і мене-джменту у громадському харчуванні і переробній промисловості.
Кафедру технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів представляли з доповіддю на англійській мові аспірант, асистент кафедри Olga Oleksandrivna Kurenkova та аспірант Bakalenko Vitaly Anatoliyovych. Презентація була на тему: “Technologacal aspects of yougurt production” (Технологічні аспекти виробництва йогурту”).
Одесу відвідали провідні українські фахівці різних галузей знань, які розказали про своє бачення розвитку науки і техніки в Україні в контексті світових трендів. Запрошена активна, думаюча молодь з усіх областей країни для участі в профільних наукових конференціях, ворк-шопах і майстер-класах.
Місія Odessa Smart Forum – сприяння розвитку потенціалу молодих вчених і відродження Одеси як академічного центру України.
Форум, крім конференцій вузів, включав в себе:
-церемонію Відкриття в арт-центрі ім. Віри Холодної (Одеська кіностудія), в рамках якої відбулася відкрита лекція «Три погляди на тему«Глобалізація і локалізація: виклики і можливості»;
-блок з 7-ми майстер-класів, де учасники змогли отримати додаткові знання про управління конфліктом інтересів, основи публічного виступу, можливості стажувань для молодих вчених за кордоном та ін.;
– Science Slam, де п’ять молодих вчених зійшлись на сцені, щоб за 10 хвилин цікаво і доступно розповісти глядачам про свої наукові досягнення.
76-я наукова конференція «Науково-педагогічного складу академії»
Published: April 25, 201618-22 April 2016 року відбулася 76-я наукова конференція «Науково-педагогічного складу академії» за участю працівників інших профільних ВНЗ України та підприємств. В рамках конференції працювало 22 секції та 20 підсекцій, зроблено 452 наукових доповіді, з яких 326 усні та виготовлено 51 постер.
На всіх секціях обговорення доповідей проходило при високій активності слухачів, приймалися конкретні рішення і рекомендації. Активну участь, разом з викладачами, в роботі секцій брали аспіранти, магістри та студенти.
19 April 2016 year відбулось засідання секції “Хімія та технологія харчових продуктів” to the auditorium. Б-210, на якій було представлено 6 докладів:
1.Біотехнологія селеновмісних пробіотиків. асп. Трегуб Н.С., prof. Капрельянц Л.В.
2. Вплив оцтової кислоти на утворення продуктів реакції Майяра в технології гострих солодких маринадів. prof. Безусов А.Т., асп. Горбачова Н.В.
3. Наукові основи створення напоїв оздоровчої дії з високим фіт-фактором. асп. Михайлова К.А., prof. Тележенко Л.М.
4. Визначення альфа-гірких кислот та гірких речовин в екстрактах хмелю з використанням сенсибілізованої люмінесценції іонів Tb (III). prof. Бельтюкова С.В., асп. Чередниченко Є.В.
5. Дослідження можливості управління складом поверхнево-активних речовин на фінальній стадії виробництва ігристого вина. асп. Древова С.С., Assoc. Ткаченко О.Б.
6. Математичне моделювання жирнокислотного складу спредів. prof. Tkachenko N.A., асп. Куренкова О.О.
Згідно з регламентом конференції перед пленарним засіданням 22 квітня 2016р. відбулася наукова постерна сесія, на якій в режимі відкритої дискусії були обговорені проблеми галузі та можливі шляхи їх подолання. З кафедри технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів були представлені два постери:
1. М’який сир з пробіотичними властивостями. prof. Tkachenko N.A., food. Skrypnichenko D.M.
2. Низькокалорійний майонез, збагачений комплексом синбіотиків. prof. Tkachenko N.A., Makovska T.V.
Конкурсною комісією визначено кращі постери, автори яких відзначені дипломами I, II і III ступеня.
Вітаємо!
Published: April 17, 2016Вітаємо асистентів кафедри технології молока, fats and perfumery and cosmetic products Ланженко Любов Олександрівну and Українцеву Юлію Сергіївну з успішним захистом candidate theses, який відбувся 13 April 2016 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д41.088.02 у Одеській національній академії харчових технологій за адресою: 65039, m. Odesa, St. Rope, 112 (aud. А-234).
Тема кандидатської дисертації Ланженко Любов Олександрівни: “Розробка технології твердого сиру функціонального призначення”, а тема кандидатської дисертації Укранцевої Юлії Сергіївни: “Технологія паст білкових для дитячого харчування”.
Бажаємо асистентам успіху, а всій кафедрі – процвітання!